Vrachtwagenbouwer Volvo Group Trucks zoekt 150 nieuwe medewerkers om een productiestijging op te vangen in zijn fabriek in Oostakker (Gent). Bij het Gentse verdeelcentrum kunnen nog eens 50 nieuwe werkkrachten aan de slag. Dat laat Volvo Group Trucks Operations weten.

Hogere vraag

De Gentse fabriek is de grootste vrachtwagenfabriek van de Volvo Group. Omdat de hogere vraag niet langer opgevangen kan worden door overuren en zaterdagwerk, worden 150 extra medewerkers opgevangen.

De productie wordt opgeschroefd, zonder exacte cijfers te geven zegt het bedrijf dat de technische capaciteit van 200 vrachtwagens per dag dichterbij komt. Voorlopig blijft men wel in een tweeploegenstelsel werken. Momenteel telt de vrachtwagenbouwer 2.500 werkkrachten.

"We merken al enkele maanden dat de econommie geleidelijk opnieuw aantrekt, met een positief effect op de transportsector", zegt algemeen directeur Kamel Sid. "Bovendien is er de laatste twee jaar erg veel geïnvesteerd om onze fabriek om te bouwen tot de grootste assemblage-eenheid in de Volvo Group."

Grootste verdeelcentrum

Het Centrale Distributie Center van Volvo in Gent was al het grootste verdeelcentrum van Volvo onderdelen wereldwijd. In het najaar 2014 werd beslist om van Gent ook het verdeelpunt te maken van het volledige assortiment voor Volvo Construction Equipment, waardoor in Gent onderdelen voor vrachtwagens, bussen, buitenboordmotoren, graafmachines en wielladers verdeeld worden.

Het centrale magazijn werd met 12.000 vierkante meter uitgebreid en er kwam ook 5.000 vierkante meter shelteroppervlakte bij. Bovenop de 100 medewerkers die er de afgelopen maanden zijn gestart, werft de groep 50 extra werkkrachten aan. In het logistiek centrum werken ongeveer 800 mensen.

De vacatures bestaan zowel uit productiemedewerkers als materiaalbehandelaars en orderpickers. Daarnaast heeft het bedrijf vacatures voor team coaches, ingenieurs en bediendenfuncties in ondersteunende afdelingen. Solliciteren kan door een sms te sturen naar 3370. Meer informatie op deze site. (Belga/NS)

Vrachtwagenbouwer Volvo Group Trucks zoekt 150 nieuwe medewerkers om een productiestijging op te vangen in zijn fabriek in Oostakker (Gent). Bij het Gentse verdeelcentrum kunnen nog eens 50 nieuwe werkkrachten aan de slag. Dat laat Volvo Group Trucks Operations weten. De Gentse fabriek is de grootste vrachtwagenfabriek van de Volvo Group. Omdat de hogere vraag niet langer opgevangen kan worden door overuren en zaterdagwerk, worden 150 extra medewerkers opgevangen. De productie wordt opgeschroefd, zonder exacte cijfers te geven zegt het bedrijf dat de technische capaciteit van 200 vrachtwagens per dag dichterbij komt. Voorlopig blijft men wel in een tweeploegenstelsel werken. Momenteel telt de vrachtwagenbouwer 2.500 werkkrachten."We merken al enkele maanden dat de econommie geleidelijk opnieuw aantrekt, met een positief effect op de transportsector", zegt algemeen directeur Kamel Sid. "Bovendien is er de laatste twee jaar erg veel geïnvesteerd om onze fabriek om te bouwen tot de grootste assemblage-eenheid in de Volvo Group."Het Centrale Distributie Center van Volvo in Gent was al het grootste verdeelcentrum van Volvo onderdelen wereldwijd. In het najaar 2014 werd beslist om van Gent ook het verdeelpunt te maken van het volledige assortiment voor Volvo Construction Equipment, waardoor in Gent onderdelen voor vrachtwagens, bussen, buitenboordmotoren, graafmachines en wielladers verdeeld worden. Het centrale magazijn werd met 12.000 vierkante meter uitgebreid en er kwam ook 5.000 vierkante meter shelteroppervlakte bij. Bovenop de 100 medewerkers die er de afgelopen maanden zijn gestart, werft de groep 50 extra werkkrachten aan. In het logistiek centrum werken ongeveer 800 mensen. De vacatures bestaan zowel uit productiemedewerkers als materiaalbehandelaars en orderpickers. Daarnaast heeft het bedrijf vacatures voor team coaches, ingenieurs en bediendenfuncties in ondersteunende afdelingen. Solliciteren kan door een sms te sturen naar 3370. Meer informatie op deze site. (Belga/NS)