De zegt Volvo Cars-CEO Hakan Samuelson in een gesprek met De Tijd. "De periode dat we een beroep zullen moeten doen op economische werkloosheid kan misschien wel jaren duren".

Het Britse autotijdschrift Top Gear geeft een nauwkeurige planning van de vervanging van het huidige modellengamma van Volvo en komt uit op een periode van vier jaar. Tegen februari 2019 moeten alle huidige modellen vervangen zijn en is de Gentse vestiging getransformeerd in een fabriek die enkel auto's uit de kleine 40-reeks maakt. Het gaat dan om een sedan, een break en een terreinwagen van het formaat van de huidige V40. De andere modellen die nu nog van de band rollen in Gent, de zakensedan S60 en de populaire terreinwagen XC60, verhuizen naar fabrieken in Zweden en China.

(Belga/RR)

De zegt Volvo Cars-CEO Hakan Samuelson in een gesprek met De Tijd. "De periode dat we een beroep zullen moeten doen op economische werkloosheid kan misschien wel jaren duren". Het Britse autotijdschrift Top Gear geeft een nauwkeurige planning van de vervanging van het huidige modellengamma van Volvo en komt uit op een periode van vier jaar. Tegen februari 2019 moeten alle huidige modellen vervangen zijn en is de Gentse vestiging getransformeerd in een fabriek die enkel auto's uit de kleine 40-reeks maakt. Het gaat dan om een sedan, een break en een terreinwagen van het formaat van de huidige V40. De andere modellen die nu nog van de band rollen in Gent, de zakensedan S60 en de populaire terreinwagen XC60, verhuizen naar fabrieken in Zweden en China.(Belga/RR)