Dat heeft de Belgische commercieel directeur van Lynk & Co, Alain Visser, verklaard in een interview met het persbureau Reuters. Lynk zal ook in Europa op de markt komen.

Het nieuwe automerk is een zusterbedrijf van Volvo. Het eerste model wordt op hetzelfde platform (CMA-platform) gebouwd als de Volvo XC40, die nu in Gent van de band rolt.

De auto's worden op dit moment in China gebouwd, maar moederbedrijf Geely overweegt om de auto in Europa en de VS te laten vervaardigen in lokale Volvo-fabrieken, aldus Visser. Lynk bevestigt inmiddels dat die mogelijkheid wordt bestudeerd.

Lynk & Co lanceerde dinsdag de verkoop van de '01', een SUV, in China. "De snelst verkopende auto ter wereld", klonk het. De wagen ging een tiental dagen geleden online in voorverkoop in het Aziatische land - na 2.17 minuten waren online 6.000 bolides verkocht.

Het merk spreekt naast de internetverkoop ook van een 150-tal verkoopspunten in China. "Europa, de volgende halte", deelde Lynk daarbij mee.

De eerste modellen die nu verkocht worden, hebben een benzinemotor van Volvo. "Wanneer de productie voor Europa begint, zullen nieuwe elektrische motoren standaard zijn, met meer techologie en connectiviteit", aldus Lynk in het persbericht.

"De prijzen in Europa zullen hoger zijn dan die van de eerste generatie wagens onthuld in China." Een '01' kost er 158.800 tot 202.800 yuan, of omgerekend ongeveer 20.000 tot 26.000 euro.

Dat heeft de Belgische commercieel directeur van Lynk & Co, Alain Visser, verklaard in een interview met het persbureau Reuters. Lynk zal ook in Europa op de markt komen.Het nieuwe automerk is een zusterbedrijf van Volvo. Het eerste model wordt op hetzelfde platform (CMA-platform) gebouwd als de Volvo XC40, die nu in Gent van de band rolt. De auto's worden op dit moment in China gebouwd, maar moederbedrijf Geely overweegt om de auto in Europa en de VS te laten vervaardigen in lokale Volvo-fabrieken, aldus Visser. Lynk bevestigt inmiddels dat die mogelijkheid wordt bestudeerd. Lynk & Co lanceerde dinsdag de verkoop van de '01', een SUV, in China. "De snelst verkopende auto ter wereld", klonk het. De wagen ging een tiental dagen geleden online in voorverkoop in het Aziatische land - na 2.17 minuten waren online 6.000 bolides verkocht. Het merk spreekt naast de internetverkoop ook van een 150-tal verkoopspunten in China. "Europa, de volgende halte", deelde Lynk daarbij mee. De eerste modellen die nu verkocht worden, hebben een benzinemotor van Volvo. "Wanneer de productie voor Europa begint, zullen nieuwe elektrische motoren standaard zijn, met meer techologie en connectiviteit", aldus Lynk in het persbericht. "De prijzen in Europa zullen hoger zijn dan die van de eerste generatie wagens onthuld in China." Een '01' kost er 158.800 tot 202.800 yuan, of omgerekend ongeveer 20.000 tot 26.000 euro.