Het management verwacht wel problemen omdat de toelevering niet optimaal zal zijn. "Door zo snel mogelijk terug op te starten wil Volvo Cars Gent de verloren volumes zo klein mogelijk houden", aldus De Mey.

Productieverlies van 700 wagens

Volvo Gent gaat uit van een productieverlies van 700 wagens, door de staking van een toeleverancier.

Door het tekort aan onderdelen werd een productieverlies opgetekend van 700 wagens, of vijf shiften. "Omdat het orderboekje van de compacte modellen C30, S40 en V50 goed gevuld is, kwam de vraag vanuit Zweden om de productie zo snel mogelijk in te halen. Daardoor wordt er mogelijk dit weekend gewerkt."

Na negen dagen staken, besloten de werknemers van toeleverancier Faurecia in Auchel (Noord-Frankrijk) dinsdagmiddag om de productie te hervatten. Faurecia maakt interieurcomponenten en dashboards voor de compactere modellen van Volvo.

Het management verwacht wel problemen omdat de toelevering niet optimaal zal zijn. "Door zo snel mogelijk terug op te starten wil Volvo Cars Gent de verloren volumes zo klein mogelijk houden", aldus De Mey.Productieverlies van 700 wagens Volvo Gent gaat uit van een productieverlies van 700 wagens, door de staking van een toeleverancier. Door het tekort aan onderdelen werd een productieverlies opgetekend van 700 wagens, of vijf shiften. "Omdat het orderboekje van de compacte modellen C30, S40 en V50 goed gevuld is, kwam de vraag vanuit Zweden om de productie zo snel mogelijk in te halen. Daardoor wordt er mogelijk dit weekend gewerkt." Na negen dagen staken, besloten de werknemers van toeleverancier Faurecia in Auchel (Noord-Frankrijk) dinsdagmiddag om de productie te hervatten. Faurecia maakt interieurcomponenten en dashboards voor de compactere modellen van Volvo.