"We zoeken niet alleen mensen voor de productie van de nieuwe S60, waarvan de komende weken steeds meer wagens van de band rollen, maar ook voor onze productiestijging in het algemeen", aldus woordvoerder Mark De Mey van Volvo Cars Gent. "Binnenkort wordt de band versneld en moeten de vaste arbeidskrachten die een opleiding krijgen voor nieuwe taken vervangen worden."

Op de fabriek zorgen twee uitzendkantoren voor de selectie en werving van nieuwe tijdelijke arbeidskrachten. Maar die zoektocht blijkt, enkele weken voor het einde van het schooljaar, bijzonder moeilijk. "We hebben geen diplomavereisten. Toch moeten de kandidaten slagen in een proef. Daarna krijgen ze een training in de fabriek. Maar we krijgen heel weinig kandidaten binnen."

Volvo Cars Gent reikt ook de hand aan ontslagen Opel-werknemers. "Het competentieniveau ligt er heel hoog en de werknemers hebben dus heel wat knowhow in het bouwen van wagens. We hopen dat ontslagen werknemers die op linkeroever of zelfs dichter bij ons wonen, de stap willen zetten. Het gaat om tijdelijke contracten voor enkele maanden, maar de ervaring leert dat goede krachten dikwijls aanspraak maken op een vast contract."

"We zoeken niet alleen mensen voor de productie van de nieuwe S60, waarvan de komende weken steeds meer wagens van de band rollen, maar ook voor onze productiestijging in het algemeen", aldus woordvoerder Mark De Mey van Volvo Cars Gent. "Binnenkort wordt de band versneld en moeten de vaste arbeidskrachten die een opleiding krijgen voor nieuwe taken vervangen worden." Op de fabriek zorgen twee uitzendkantoren voor de selectie en werving van nieuwe tijdelijke arbeidskrachten. Maar die zoektocht blijkt, enkele weken voor het einde van het schooljaar, bijzonder moeilijk. "We hebben geen diplomavereisten. Toch moeten de kandidaten slagen in een proef. Daarna krijgen ze een training in de fabriek. Maar we krijgen heel weinig kandidaten binnen." Volvo Cars Gent reikt ook de hand aan ontslagen Opel-werknemers. "Het competentieniveau ligt er heel hoog en de werknemers hebben dus heel wat knowhow in het bouwen van wagens. We hopen dat ontslagen werknemers die op linkeroever of zelfs dichter bij ons wonen, de stap willen zetten. Het gaat om tijdelijke contracten voor enkele maanden, maar de ervaring leert dat goede krachten dikwijls aanspraak maken op een vast contract."