Vorig jaar al bereikte de vraag uit China het niveau van de Verenigde Staten, sinds jaren de grootste markt voor Volvo. "De vraag blijft stijgen, waardoor we kijken in welke mate we de productie kunnen verhogen", zegt de woordvoerder. "Wellicht wordt de productieverhoging opgevangen met overwerk, op vrijdag zijn shiften bijvoorbeeld minder lang en ook in de weekends zijn er nog mogelijkheden, maar dat moeten we eerst bespreken met de vakbonden."

De autobouwer ziet 2014 rooskleurig tegemoet. "We rekenden aanvankelijk op een productie van naar schatting 250.000 auto's, maar zoals het er nu naar uitziet eindigen we boven de 260.000 en komen we in de buurt van het recordjaar 2011," verduidelijkt de woordvoerder.

De Gentse fabriek maakt de V40 en het afgeleid model cross country, de S60 en XC60. Nieuwe of vernieuwde modellen zitten er dit jaar voor Gent niet in, in Zweden worden voorbereidingen getroffen voor de productie van de XC90. (Belga/BO)

Vorig jaar al bereikte de vraag uit China het niveau van de Verenigde Staten, sinds jaren de grootste markt voor Volvo. "De vraag blijft stijgen, waardoor we kijken in welke mate we de productie kunnen verhogen", zegt de woordvoerder. "Wellicht wordt de productieverhoging opgevangen met overwerk, op vrijdag zijn shiften bijvoorbeeld minder lang en ook in de weekends zijn er nog mogelijkheden, maar dat moeten we eerst bespreken met de vakbonden." De autobouwer ziet 2014 rooskleurig tegemoet. "We rekenden aanvankelijk op een productie van naar schatting 250.000 auto's, maar zoals het er nu naar uitziet eindigen we boven de 260.000 en komen we in de buurt van het recordjaar 2011," verduidelijkt de woordvoerder. De Gentse fabriek maakt de V40 en het afgeleid model cross country, de S60 en XC60. Nieuwe of vernieuwde modellen zitten er dit jaar voor Gent niet in, in Zweden worden voorbereidingen getroffen voor de productie van de XC90. (Belga/BO)