Dat meldt het Duitse autoconcern zelf. 'Tijdens het interne onderzoek kwamen onverklaarbare onregelmatigheden aan het licht in de uitstoot van CO2. Op basis van de huidige kennis, zijn ongeveer 800.000 auto's betrokken', zo luidt het in een persbericht van VW, dat benadrukt dat de veiligheid van de wagens niet in het gedrang gekomen is.

De autobouwer schat dat het economische risico voor het bedrijf ongeveer 2 miljard euro bedraagt.

Een Volkswagen-woordvoerder verduidelijkte tegenover het Franse persagentschap AFP dat wagens met dieselmotoren van 1,4 liter, 1,6 liter en 2 liter in modellen van VW, Skoda, Audi en Seat getroffen zijn. Ook een benzinemotor is betrokken.

'Het management van Volkswagen zal onmiddellijk een dialoog opstarten met de verantwoordelijke autoriteiten met betrekking tot de gevolgen van deze bevindingen', zegt het bedrijf. 'Dit zou moeten leiden tot een betrouwbare doorlichting van de juridische en de daaruit voortkomende economische gevolgen van dit nog niet volledig opgehelderde probleem.'

'Ik heb mij er van in het begin voor ingezet dat we de gebeurtenissen onafgebroken en volledig zouden uitklaren. Daarbij laten we ons door niets of niemand tegenhouden. Het is een pijnlijk proces, maar er is geen alternatief', zegt VW-topman Matthias Müller. 'Voor ons telt enkel en alleen de waarheid. Dat is de voorwaarde voor de fundamentele hervorming die Volkswagen nodig heeft.' (Belga)

Dat meldt het Duitse autoconcern zelf. 'Tijdens het interne onderzoek kwamen onverklaarbare onregelmatigheden aan het licht in de uitstoot van CO2. Op basis van de huidige kennis, zijn ongeveer 800.000 auto's betrokken', zo luidt het in een persbericht van VW, dat benadrukt dat de veiligheid van de wagens niet in het gedrang gekomen is. De autobouwer schat dat het economische risico voor het bedrijf ongeveer 2 miljard euro bedraagt. Een Volkswagen-woordvoerder verduidelijkte tegenover het Franse persagentschap AFP dat wagens met dieselmotoren van 1,4 liter, 1,6 liter en 2 liter in modellen van VW, Skoda, Audi en Seat getroffen zijn. Ook een benzinemotor is betrokken. 'Het management van Volkswagen zal onmiddellijk een dialoog opstarten met de verantwoordelijke autoriteiten met betrekking tot de gevolgen van deze bevindingen', zegt het bedrijf. 'Dit zou moeten leiden tot een betrouwbare doorlichting van de juridische en de daaruit voortkomende economische gevolgen van dit nog niet volledig opgehelderde probleem.' 'Ik heb mij er van in het begin voor ingezet dat we de gebeurtenissen onafgebroken en volledig zouden uitklaren. Daarbij laten we ons door niets of niemand tegenhouden. Het is een pijnlijk proces, maar er is geen alternatief', zegt VW-topman Matthias Müller. 'Voor ons telt enkel en alleen de waarheid. Dat is de voorwaarde voor de fundamentele hervorming die Volkswagen nodig heeft.' (Belga)