Volgens VW-bronnen zal de intekenperiode voor de nieuwe aandelen waarschijnlijk tot 13 april lopen.

Op de beurs van Frankfurt incasseert het steraandeel naar aanleiding van het nieuws klappen. Rond 13.30 uur is het DAX-genoteerde net 5 procent in waarde gedaald tot ruim 69 euro. Eerder op de dag werden al dalingen van -6 pct opgetekend.

De overname is het resultaat van een bittere saga tussen beide (familie-)bedrijven. Porsche was jarenlang meerderheidsaandeelhouder en wou Volkswagen volledig overnemen, wat mislukte. Daarop draaide VW de rollen om. In 2011 zal Porsche als elfde merk geïntegreerd worden binnen de VW-groep.

Volgens VW-bronnen zal de intekenperiode voor de nieuwe aandelen waarschijnlijk tot 13 april lopen. Op de beurs van Frankfurt incasseert het steraandeel naar aanleiding van het nieuws klappen. Rond 13.30 uur is het DAX-genoteerde net 5 procent in waarde gedaald tot ruim 69 euro. Eerder op de dag werden al dalingen van -6 pct opgetekend. De overname is het resultaat van een bittere saga tussen beide (familie-)bedrijven. Porsche was jarenlang meerderheidsaandeelhouder en wou Volkswagen volledig overnemen, wat mislukte. Daarop draaide VW de rollen om. In 2011 zal Porsche als elfde merk geïntegreerd worden binnen de VW-groep.