219.000 wagens van het Volkswagen-model Polo en 191.000 auto's van de Seat-modellen Ibiza en Arona worden teruggeroepen om een probleem met de gordelsluiting te verhelpen, meldt het autoconcern in Wolfsburg.

In België worden naarverluidt ruim 6.000 Volkswagens en 3.000 Seats teruggeroepen, werd vernomen bij invoerder D'Ieteren.

Het probleem bestaat er mogelijk in dat bij snel genomen bochten met vijf mensen aan boord, twee van de gordelsluitingen op de achterbank over elkaar gedrukt worden en de sluiting van de linkse gordel losspringt.

Het is een Fins tijdschrift dat op het probleem heeft gewezen. Volkswagen heeft nu voor een technische oplossing gezorgd, waardoor het euvel verholpen kan worden.

De problemen doen zich naar verluidt enkel voor bij wagens met bouwjaar 2017 of 2018.

Eigenaars van die Polo's krijgen binnenkort een brief thuisgestuurd met een uitnodiging om bij de garage langs te gaan. Dan worden de gordels kosteloos voorzien van een vernieuwd gordelslot.

219.000 wagens van het Volkswagen-model Polo en 191.000 auto's van de Seat-modellen Ibiza en Arona worden teruggeroepen om een probleem met de gordelsluiting te verhelpen, meldt het autoconcern in Wolfsburg. In België worden naarverluidt ruim 6.000 Volkswagens en 3.000 Seats teruggeroepen, werd vernomen bij invoerder D'Ieteren.Het probleem bestaat er mogelijk in dat bij snel genomen bochten met vijf mensen aan boord, twee van de gordelsluitingen op de achterbank over elkaar gedrukt worden en de sluiting van de linkse gordel losspringt. Het is een Fins tijdschrift dat op het probleem heeft gewezen. Volkswagen heeft nu voor een technische oplossing gezorgd, waardoor het euvel verholpen kan worden. De problemen doen zich naar verluidt enkel voor bij wagens met bouwjaar 2017 of 2018. Eigenaars van die Polo's krijgen binnenkort een brief thuisgestuurd met een uitnodiging om bij de garage langs te gaan. Dan worden de gordels kosteloos voorzien van een vernieuwd gordelslot.