De productie in de fabrieken in Shanghai gaat wel voort. In Changchun zijn een fabriek van het merk Volkswagen, een van het luxemerk Audi en een onderdelenfabriek getroffen. Alle drie worden ze uitgebaat samen met Chinese partner FAW.

De autoriteiten van Changchun hebben ruim een week geleden een lockdown bevolen voor de metropool met negen miljoen inwoners, nadat de coronacijfers er duidelijk gestegen waren. China kampt momenteel met zijn zwaarste coronagolf sinds het begin van de pandemie.

Het meest bevolkte land hanteert een zero-covid-strategie en reageert op lokale uitbraken met een avondklok, massaal testen, verkeersbeperkingen en quarantaine. Het land heeft zich ook grotendeels afgesloten van andere landen.

De productie in de fabrieken in Shanghai gaat wel voort. In Changchun zijn een fabriek van het merk Volkswagen, een van het luxemerk Audi en een onderdelenfabriek getroffen. Alle drie worden ze uitgebaat samen met Chinese partner FAW. De autoriteiten van Changchun hebben ruim een week geleden een lockdown bevolen voor de metropool met negen miljoen inwoners, nadat de coronacijfers er duidelijk gestegen waren. China kampt momenteel met zijn zwaarste coronagolf sinds het begin van de pandemie. Het meest bevolkte land hanteert een zero-covid-strategie en reageert op lokale uitbraken met een avondklok, massaal testen, verkeersbeperkingen en quarantaine. Het land heeft zich ook grotendeels afgesloten van andere landen.