Volkswagen ziet de winst voor belastingen in het eerste halfjaar afklokken op 5,3 miljard euro, toch 22 procent lager dan vorig jaar. De aanleiding van die terugval ligt bij een provisie van nog maar eens 2,2 miljard euro. De provisie houdt verband met 'gerechtelijke risico's die zich vooral in Noord-Amerika voordoen', klinkt het.

Het operationeel resultaat zonder eenmalige elementen steeg in de eerste jaarhelft tot 7,5 miljard euro, tegenover 6,99 miljard euro in dezelfde periode vorig jaar. Dat is beter dan analisten hadden verwacht, meldt het financiële persagentschap Bloomberg.

De Duitse autoreus houdt ook vast aan zijn doelstelling van 5 tot 6 procent winstmarge. Het positieve nieuws stuurde het aandeel van Volkswagen woensdag 6,8 procent hoger, de sterkste stijging sinds april.

Op 28 juli publiceert Volkswagen zijn volledige financiële resultaten. (Belga/BO)

Volkswagen ziet de winst voor belastingen in het eerste halfjaar afklokken op 5,3 miljard euro, toch 22 procent lager dan vorig jaar. De aanleiding van die terugval ligt bij een provisie van nog maar eens 2,2 miljard euro. De provisie houdt verband met 'gerechtelijke risico's die zich vooral in Noord-Amerika voordoen', klinkt het.Het operationeel resultaat zonder eenmalige elementen steeg in de eerste jaarhelft tot 7,5 miljard euro, tegenover 6,99 miljard euro in dezelfde periode vorig jaar. Dat is beter dan analisten hadden verwacht, meldt het financiële persagentschap Bloomberg. De Duitse autoreus houdt ook vast aan zijn doelstelling van 5 tot 6 procent winstmarge. Het positieve nieuws stuurde het aandeel van Volkswagen woensdag 6,8 procent hoger, de sterkste stijging sinds april. Op 28 juli publiceert Volkswagen zijn volledige financiële resultaten. (Belga/BO)