De Voka Health Community wil al wie betrokken is bij de zorgsector bij elkaar brengen. Vrij vertaald betekent dat bruggen bouwen tussen het private initiatief en de publieke sector zonder daarbij in ideologische discussies te vervallen.

Het is de bedoeling om een kennis- en doeplatform te creëren dat inspeelt op de zakelijke kansen in de witte economie. Die kruisbestuiving moet kennisopbouw opleveren, innovaties versnellen en maatschappelijke meerwaarden bieden, hoopt Voka. Het platform draagt op die manier bij aan de versterking en verankering van de witte economie in Vlaanderen.

De groeimogelijkheden van de witte economie zijn talrijk, voorspelt Rudy Mattheus, general manager van ISS Healthcare en voorzitter van het nieuwe Voka-platform. Maar hij schrijft ze niet enkel toe aan de toenemende vergrijzing. Ook de technologische evolutie en de mentaliteitsverandering bij patiënten leveren kansen op. "Door de verschillende actoren met elkaar in contact te brengen, kunnen we toegevoegde waarde bieden aan patiënten en tegelijk zetten we de Vlaamse zorgsector op de kaart in het buitenland", onderlijnt Mattheus.

Voor de lancering had Voka al uitgebreide contacten met de sector. Het lidmaatschap van de Health Community varieert van enkele honderden tot enkele duizenden euro's. Voor zijn ledenbestand mikt het nieuwe platform zowel op bedrijven met toepassingen of diensten in de gezondheidszorg als op traditionele zorginstellingen en patiëntengroepen. De ziekenfondsen en het Riziv zijn veeleer belangrijke gesprekspartners.

Het nieuwe initiatief wil focussen op drie werkterreinen: preventie, patiëntgerichte oplossingen en mobiele toepassingen. Die domeinen kwamen naar voren uit een reeks contacten met de sector en een bevraging van ruim 200 organisaties. Sofie Staelraeve, coördinator van Voka Health Community: "Op die drie domeinen zagen de spelers kansen en noden. We willen werken op de lange termijn en hopen met ons initiatief een kwalitatieve, betaalbare en toegankelijke gezondheidszorg te helpen verzekeren."

R.B.

De Voka Health Community wil al wie betrokken is bij de zorgsector bij elkaar brengen. Vrij vertaald betekent dat bruggen bouwen tussen het private initiatief en de publieke sector zonder daarbij in ideologische discussies te vervallen. Het is de bedoeling om een kennis- en doeplatform te creëren dat inspeelt op de zakelijke kansen in de witte economie. Die kruisbestuiving moet kennisopbouw opleveren, innovaties versnellen en maatschappelijke meerwaarden bieden, hoopt Voka. Het platform draagt op die manier bij aan de versterking en verankering van de witte economie in Vlaanderen. De groeimogelijkheden van de witte economie zijn talrijk, voorspelt Rudy Mattheus, general manager van ISS Healthcare en voorzitter van het nieuwe Voka-platform. Maar hij schrijft ze niet enkel toe aan de toenemende vergrijzing. Ook de technologische evolutie en de mentaliteitsverandering bij patiënten leveren kansen op. "Door de verschillende actoren met elkaar in contact te brengen, kunnen we toegevoegde waarde bieden aan patiënten en tegelijk zetten we de Vlaamse zorgsector op de kaart in het buitenland", onderlijnt Mattheus. Voor de lancering had Voka al uitgebreide contacten met de sector. Het lidmaatschap van de Health Community varieert van enkele honderden tot enkele duizenden euro's. Voor zijn ledenbestand mikt het nieuwe platform zowel op bedrijven met toepassingen of diensten in de gezondheidszorg als op traditionele zorginstellingen en patiëntengroepen. De ziekenfondsen en het Riziv zijn veeleer belangrijke gesprekspartners. Het nieuwe initiatief wil focussen op drie werkterreinen: preventie, patiëntgerichte oplossingen en mobiele toepassingen. Die domeinen kwamen naar voren uit een reeks contacten met de sector en een bevraging van ruim 200 organisaties. Sofie Staelraeve, coördinator van Voka Health Community: "Op die drie domeinen zagen de spelers kansen en noden. We willen werken op de lange termijn en hopen met ons initiatief een kwalitatieve, betaalbare en toegankelijke gezondheidszorg te helpen verzekeren." R.B.