Het Britse telecomconcern Vodafone rijft Cable & Wireless (C&W), de eigenaar van het grootste glasvezelnetwerk in het Verenigd Koninkrijk, binnen. Vodafone legt er 1 miljard pond (1,3 miljard euro) voor op tafel, zo heeft C&W meegedeeld.

Vodafone, de grootste aanbieder van mobiele telefonie ter wereld, verzekert zich met de overname van een stevige positie op de markt voor breedbandinternet.
C&W werd in de negentiende eeuw opgericht om delen van het Britse Rijk met elkaar te verbinden. Het was betrokken bij de aanleg van de eerste telecomkabels onder zee.

Vodafone was de enige overgebleven bieder voor C&W, nadat het Indiase Tata Communications vorige week uit de race was gestapt. (Belga/SD)

Het Britse telecomconcern Vodafone rijft Cable & Wireless (C&W), de eigenaar van het grootste glasvezelnetwerk in het Verenigd Koninkrijk, binnen. Vodafone legt er 1 miljard pond (1,3 miljard euro) voor op tafel, zo heeft C&W meegedeeld.Vodafone, de grootste aanbieder van mobiele telefonie ter wereld, verzekert zich met de overname van een stevige positie op de markt voor breedbandinternet. C&W werd in de negentiende eeuw opgericht om delen van het Britse Rijk met elkaar te verbinden. Het was betrokken bij de aanleg van de eerste telecomkabels onder zee. Vodafone was de enige overgebleven bieder voor C&W, nadat het Indiase Tata Communications vorige week uit de race was gestapt. (Belga/SD)