Experts schatten dat de algemene beschikbaarheid van voedsel de komende tien jaar met vier procent zal toenemen. Gemiddeld zou iedereen in 2030 toegang moeten hebben tot 3.025 kilocalorieën per dag, al gaat het daarbij vooral om de 'rijkere' landen, voor de ontwikkelingslanden lijkt er geen verbetering in zicht. Verder zullen ook vetten een groot deel van onze voeding uitmaken. De FAO en de OESO verwachten dat het aandeel groenten en fruit in de beschikbare kilocalorieën rond de zeven procent zal liggen. Ze vragen daarom nu al een extra inspanning om dagelijks de aanbevolen 400 gram fruit en groenten te consumeren. Geschat wordt ook dat mensen tegen 2030 minder rood vlees eten en zullen vervangen door gevogelte of zuivelproducten. (Belga)

Experts schatten dat de algemene beschikbaarheid van voedsel de komende tien jaar met vier procent zal toenemen. Gemiddeld zou iedereen in 2030 toegang moeten hebben tot 3.025 kilocalorieën per dag, al gaat het daarbij vooral om de 'rijkere' landen, voor de ontwikkelingslanden lijkt er geen verbetering in zicht. Verder zullen ook vetten een groot deel van onze voeding uitmaken. De FAO en de OESO verwachten dat het aandeel groenten en fruit in de beschikbare kilocalorieën rond de zeven procent zal liggen. Ze vragen daarom nu al een extra inspanning om dagelijks de aanbevolen 400 gram fruit en groenten te consumeren. Geschat wordt ook dat mensen tegen 2030 minder rood vlees eten en zullen vervangen door gevogelte of zuivelproducten. (Belga)