Ryanair heeft maandag aangekondigd dat de prognoses voor de vluchttarieven voordit kwartaal worden verlaagd. Tickets zouden daardoor gemiddeld 4 tot 6 procent goedkoper kunnen worden.

In het laatste kwartaal werden vliegtickets bij de Ierse prijsbreker gemiddeld 1 procent goedkoper.

De Ierse luchtvaartmaatschappij verhoogde haar winstverwachting in september 2015, maar werd vervolgens tot lagere tarieven gedwongen als gevolg van de terreuraanslagen in Parijs van afgelopen november. Door de terreurdreiging nam de angst toe, en de vlieglust af.

Daardoor kwam de gemiddelde ticketprijs met 1 procent lager te liggen, terwijl Ryanair op een stabiel prijspeil had gemikt.

Ryanair is er dankzij de lage olieprijzen intussen in geslaagd de kosten te drukken. Voor het fiscale jaar 2017 werd al voor 95 procent van de brandstof ingekocht, en dat tegen 62 dollar per vat. Voor 2018 gaat het om de helft van de vereiste brandstof tegen 52 dollar per vat.

De luchtvaartmaatschappij liet al weten dat het drukken van de kosten dit en volgend jaar zal leiden tot lagere vluchttarieven.

Ryanair zag de kosten de laatste drie maanden van 2015 met 5 procent dalen. Exclusief dalende brandstofprijzen werd dat -1 procent.

De kosten voor brandstof stemmen overeen met 40 procent van het totale kostenpakket van de luchtvaartmaatschappij.

Ryanair maakt gebruik van wat het 'load factor active/yield passive'-model noemt. Dat brengt mee dat het bedrijf naar believen in de tarieven knipt om zijn passagierscapaciteit ten volle te benutten, waardoor passagiers als het even meezit goedkoper kunnen vliegen.

Maandag maakte Ryanair ook bekend dat in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar 2015 een winst van 103 miljoen euro werd geboekt. Het aantal passagiers steeg met 20 procent.

(BO)

Ryanair heeft maandag aangekondigd dat de prognoses voor de vluchttarieven voordit kwartaal worden verlaagd. Tickets zouden daardoor gemiddeld 4 tot 6 procent goedkoper kunnen worden.In het laatste kwartaal werden vliegtickets bij de Ierse prijsbreker gemiddeld 1 procent goedkoper.De Ierse luchtvaartmaatschappij verhoogde haar winstverwachting in september 2015, maar werd vervolgens tot lagere tarieven gedwongen als gevolg van de terreuraanslagen in Parijs van afgelopen november. Door de terreurdreiging nam de angst toe, en de vlieglust af.Daardoor kwam de gemiddelde ticketprijs met 1 procent lager te liggen, terwijl Ryanair op een stabiel prijspeil had gemikt.Ryanair is er dankzij de lage olieprijzen intussen in geslaagd de kosten te drukken. Voor het fiscale jaar 2017 werd al voor 95 procent van de brandstof ingekocht, en dat tegen 62 dollar per vat. Voor 2018 gaat het om de helft van de vereiste brandstof tegen 52 dollar per vat.De luchtvaartmaatschappij liet al weten dat het drukken van de kosten dit en volgend jaar zal leiden tot lagere vluchttarieven. Ryanair zag de kosten de laatste drie maanden van 2015 met 5 procent dalen. Exclusief dalende brandstofprijzen werd dat -1 procent. De kosten voor brandstof stemmen overeen met 40 procent van het totale kostenpakket van de luchtvaartmaatschappij. Ryanair maakt gebruik van wat het 'load factor active/yield passive'-model noemt. Dat brengt mee dat het bedrijf naar believen in de tarieven knipt om zijn passagierscapaciteit ten volle te benutten, waardoor passagiers als het even meezit goedkoper kunnen vliegen.Maandag maakte Ryanair ook bekend dat in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar 2015 een winst van 103 miljoen euro werd geboekt. Het aantal passagiers steeg met 20 procent. (BO)