Daarmee is Vlerick de snelste groeier in Europa en de op twee na snelst stijgende MBA-school ter wereld. Nooit eerder stonden de volgelingen van wijlen André Vlerick hoger op deze prestigieuze ranking. In 2008 stond Vlerick nog op nummer 97, waarmee het voor het eerst de top honderd binnen kwam. In de wereld worden zowat 3500 businessscholen geteld. Vlerick is de enige Belgische school in de top honderd.

Volgens decaan Philippe Haspeslagh is deze erkenning het resultaat van hard werken aan kwaliteitsverbetering. Peter Rafferty, directeur van de Vlaamse Management School, ziet ook een verband met de gemiddelde salarisstijging van de afgestudeerde studenten, wat een van de parameters is die de rangschikking mee bepaalt. Een derde succesfactor is de grote pragmatische inslag van de opleidingen. Vlerick-studenten moeten zich ook in de dagelijkse praktijk kunnen bewijzen in concrete projecten.

KC

Daarmee is Vlerick de snelste groeier in Europa en de op twee na snelst stijgende MBA-school ter wereld. Nooit eerder stonden de volgelingen van wijlen André Vlerick hoger op deze prestigieuze ranking. In 2008 stond Vlerick nog op nummer 97, waarmee het voor het eerst de top honderd binnen kwam. In de wereld worden zowat 3500 businessscholen geteld. Vlerick is de enige Belgische school in de top honderd. Volgens decaan Philippe Haspeslagh is deze erkenning het resultaat van hard werken aan kwaliteitsverbetering. Peter Rafferty, directeur van de Vlaamse Management School, ziet ook een verband met de gemiddelde salarisstijging van de afgestudeerde studenten, wat een van de parameters is die de rangschikking mee bepaalt. Een derde succesfactor is de grote pragmatische inslag van de opleidingen. Vlerick-studenten moeten zich ook in de dagelijkse praktijk kunnen bewijzen in concrete projecten. KC