Deze week strijkt de eerste Vlaamse 'waterzending' neer op het World Water Congres & Exhibition van de IWA (International Water Association).

Dit evenement vindt plaats in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Busan. Het Vlaamse Kenniscentrum Water, kortweg Vlakwa, neemt het voortouw en heeft er een eigen stand. Het initiatief gebeurt in samenwerking met Flanders Investment & Trade (FIT). "De buitenlandse markt vraagt om proven technology", zegt Dirk Van der Steden namens Vlakwa. "In Seoul tonen we demonstratieprojecten en primeurrealisaties uit Vlaanderen."

Op de Vlaamse stand wordt toelichting gegeven over het Vlaamse waterbeleid, de doelstellingen en de resultaten. Ook het onderzoek en de innovaties komen aan bod. "Vlakwa heeft de ambitie om de Vlaamse waterkennis op de wereldkaart te zetten", zegt Dirk Van der Stede. "Door de krachten te bundelen met de bedrijven, zijn we overtuigd dat we daarin slagen." (KC)

Deze week strijkt de eerste Vlaamse 'waterzending' neer op het World Water Congres & Exhibition van de IWA (International Water Association). Dit evenement vindt plaats in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Busan. Het Vlaamse Kenniscentrum Water, kortweg Vlakwa, neemt het voortouw en heeft er een eigen stand. Het initiatief gebeurt in samenwerking met Flanders Investment & Trade (FIT). "De buitenlandse markt vraagt om proven technology", zegt Dirk Van der Steden namens Vlakwa. "In Seoul tonen we demonstratieprojecten en primeurrealisaties uit Vlaanderen."Op de Vlaamse stand wordt toelichting gegeven over het Vlaamse waterbeleid, de doelstellingen en de resultaten. Ook het onderzoek en de innovaties komen aan bod. "Vlakwa heeft de ambitie om de Vlaamse waterkennis op de wereldkaart te zetten", zegt Dirk Van der Stede. "Door de krachten te bundelen met de bedrijven, zijn we overtuigd dat we daarin slagen." (KC)