De bezorgdheid over de toekomst van Opel Antwerpen neemt toe, ook binnen de Vlaamse regering. Normaal gezien liep de deadline van moederbedrijf General Motors voor het vinden van een overnemer voor de vestiging in Antwerpen donderdagnacht af. De kwestie kwam vrijdagochtend dan ook ter sprake op de Vlaamse ministerraad.

Op dit moment onderhandelt GM nog met twee kandidaat-overnemers: een Chinese autofabrikant en een Amerikaanse investeerders. Peeters verwacht maandag vier oktober een beslissing, want dan komt de internationale werkgroep rond Opel bij elkaar.

De Vlaamse regering verwacht alvast een geloofwaardig businessplan, dat rendabel en financieel solide is en dat zorgt voor duurzame tewerkstelling. Een cash injectie van de Vlaamse overheid in de vorm van investeringssteun komt er zeker niet, maar waarborgen geven, zoals de Vlaamse regering in het verleden al deed bij bedrijven in moeilijkheden, behoort wel tot de mogelijkheden.

De Vlaamse regering kan ook opleidingssteun geven wanneer er vraag zou zijn naar opleidingen in het geval van een nieuwe investeerder. Voor de grond van de Opelvestiging is een formule van sale & lease back door de Vlaamse overheid een optie, zie Peeters nog.

De bezorgdheid over de toekomst van Opel Antwerpen neemt toe, ook binnen de Vlaamse regering. Normaal gezien liep de deadline van moederbedrijf General Motors voor het vinden van een overnemer voor de vestiging in Antwerpen donderdagnacht af. De kwestie kwam vrijdagochtend dan ook ter sprake op de Vlaamse ministerraad. Op dit moment onderhandelt GM nog met twee kandidaat-overnemers: een Chinese autofabrikant en een Amerikaanse investeerders. Peeters verwacht maandag vier oktober een beslissing, want dan komt de internationale werkgroep rond Opel bij elkaar. De Vlaamse regering verwacht alvast een geloofwaardig businessplan, dat rendabel en financieel solide is en dat zorgt voor duurzame tewerkstelling. Een cash injectie van de Vlaamse overheid in de vorm van investeringssteun komt er zeker niet, maar waarborgen geven, zoals de Vlaamse regering in het verleden al deed bij bedrijven in moeilijkheden, behoort wel tot de mogelijkheden. De Vlaamse regering kan ook opleidingssteun geven wanneer er vraag zou zijn naar opleidingen in het geval van een nieuwe investeerder. Voor de grond van de Opelvestiging is een formule van sale & lease back door de Vlaamse overheid een optie, zie Peeters nog.