Sinds 2000 is het aantal ondernemers ouder dan 50 gestegen van 32 procent tot 38 procent. Dat schrijft De Tijd.

Volgens Unizo zullen zo'n 25.000 tot 30.000 ondernemers hun bedrijf de volgende vijf jaar willen verkopen. Unizo beroept zich op cijfers van de Rijksdienst voor de Sociale Verzekering der Zelfstandigen. Maar het is lang niet zeker of al die kmo-bedrijfsleiders ook een overnemer vinden.

Liever eigen zaak

Het aantal starters blijft slinken. En wie start, stampt liever zijn eigen zaak uit de grond dan een bestaand bedrijf over te nemen. Ondernemers zijn zich daar doorgaans niet van bewust.

Ook het Instituut van de Bedrijfsrevisoren (IBR) en het Verbond van Belgische Ondernemingen vinden het hoog tijd voor sensibilisering.

"België is met 98 procent van de ondernemingen bij uitstek een kmo-land. Als er geen overnemers worden gevonden, valt de economische motor stil", waarschuwt Daniel Kroes, de voorzitter van het IBR. (Belga/TV)

Sinds 2000 is het aantal ondernemers ouder dan 50 gestegen van 32 procent tot 38 procent. Dat schrijft De Tijd. Volgens Unizo zullen zo'n 25.000 tot 30.000 ondernemers hun bedrijf de volgende vijf jaar willen verkopen. Unizo beroept zich op cijfers van de Rijksdienst voor de Sociale Verzekering der Zelfstandigen. Maar het is lang niet zeker of al die kmo-bedrijfsleiders ook een overnemer vinden.Liever eigen zaak Het aantal starters blijft slinken. En wie start, stampt liever zijn eigen zaak uit de grond dan een bestaand bedrijf over te nemen. Ondernemers zijn zich daar doorgaans niet van bewust. Ook het Instituut van de Bedrijfsrevisoren (IBR) en het Verbond van Belgische Ondernemingen vinden het hoog tijd voor sensibilisering. "België is met 98 procent van de ondernemingen bij uitstek een kmo-land. Als er geen overnemers worden gevonden, valt de economische motor stil", waarschuwt Daniel Kroes, de voorzitter van het IBR. (Belga/TV)