De 'Voka-Havenvereniging' wordt de naam van de koepel van private havengemeenschappen van de vier Vlaamse zeehavens Oostende, Zeebrugge, Gent en Antwerpen

"Het is de bedoeling om samen een sterk platform van havenbedrijven en havengerelateerde bedrijven te vormen, om tot een gestructureerder beleid en betere randvoorwaarden te komen voor deze ondernemingen", verduidelijken Nicolas Saverys (voorzitter Voka-Havenvereniging) en Michel Delbaere (voorzitter Voka) op www.madeinantwerpen.be

Volgens Nicolas Saverys, voorzitter van het nieuwe samenwerkingsverband, hebben bedrijven nood aan goede randvoorwaarden zoals een performante douane, een moderne havenarbeidsorganisatie, een efficiënt loodswezen, goede infrastructuur en de juiste IT-systemen. "Door een structurele samenwerking met Voka, willen we met meer impact kunnen wegen op het beleid rond deze thema's", aldus Saverys.

Volgens Voka-voorzitter Michel Delbaere moet er verder worden geïnvesteerd in de uitbouw van de havens, de ontsluiting naar het hinterland, in een nog betere supply chain en in een betere samenwerking tussen de havenbesturen. "Met de specifieke werking van de Voka-Havenvereniging zullen we ons daar maximaal voor inzetten," zegt Delbaere.

Het samenwerkinggsverband is gebaseerd op vier hefbomen: investeren in en beter benutten van infrastructuur, ICT als supply chain facilitator, competitieve havens die goed samenwerken, en de knowhow versterken door volop in te zetten op bundeling van kennis en B2B-samenwerking.

"We hopen dat de Vlaamse en federale overheden en administraties in de Voka-Havenvereniging een partner zien die kan helpen bij het realiseren van de ambitieuze doelstellingen in de regeer-akkoorden en beleidsnota's inzake de logistieke roeping van onze regio", besluit voorzitter Nicolas Saverys. (BO).

De 'Voka-Havenvereniging' wordt de naam van de koepel van private havengemeenschappen van de vier Vlaamse zeehavens Oostende, Zeebrugge, Gent en Antwerpen "Het is de bedoeling om samen een sterk platform van havenbedrijven en havengerelateerde bedrijven te vormen, om tot een gestructureerder beleid en betere randvoorwaarden te komen voor deze ondernemingen", verduidelijken Nicolas Saverys (voorzitter Voka-Havenvereniging) en Michel Delbaere (voorzitter Voka) op www.madeinantwerpen.beVolgens Nicolas Saverys, voorzitter van het nieuwe samenwerkingsverband, hebben bedrijven nood aan goede randvoorwaarden zoals een performante douane, een moderne havenarbeidsorganisatie, een efficiënt loodswezen, goede infrastructuur en de juiste IT-systemen. "Door een structurele samenwerking met Voka, willen we met meer impact kunnen wegen op het beleid rond deze thema's", aldus Saverys.Volgens Voka-voorzitter Michel Delbaere moet er verder worden geïnvesteerd in de uitbouw van de havens, de ontsluiting naar het hinterland, in een nog betere supply chain en in een betere samenwerking tussen de havenbesturen. "Met de specifieke werking van de Voka-Havenvereniging zullen we ons daar maximaal voor inzetten," zegt Delbaere.Het samenwerkinggsverband is gebaseerd op vier hefbomen: investeren in en beter benutten van infrastructuur, ICT als supply chain facilitator, competitieve havens die goed samenwerken, en de knowhow versterken door volop in te zetten op bundeling van kennis en B2B-samenwerking. "We hopen dat de Vlaamse en federale overheden en administraties in de Voka-Havenvereniging een partner zien die kan helpen bij het realiseren van de ambitieuze doelstellingen in de regeer-akkoorden en beleidsnota's inzake de logistieke roeping van onze regio", besluit voorzitter Nicolas Saverys. (BO).