De werkloosheid in Vlaanderen daalt in alle leeftijdscategorieën: jongeren onder 25 (-0,8 procent), de middenleeftijdsgroep (-4,9 procent) en 50-plussers (-2,4 procent). De 50- tot 55-jarigen en de 55- tot 60-jarigen dalen met respectievelijk 7,6 en 11,1 procent. Alleen bij de 60-plussers stijgt de werkloosheid (+68,9 procent), omdat ze zich langer beschikbaar moeten houden voor de arbeidsmarkt.

In tegenstelling tot tien jaar geleden zijn er meer mannen (54,1 procent) dan vrouwen (45,9 procent) werkzoekend.

"Het banenverlies in de industrie trof de mannen bijzonder hard, terwijl vrouwen mee surften op de banengroei in de tertiaire en quartaire sector en het succes van de dienstencheques", klinkt het.

Iets meer dan de helft (51,5 procent) van de Vlaamse werkzoekenden is minder dan een jaar werkzoekend, 17,8 procent is langdurig werkzoekend (tussen 1 en 2 jaar), en 30,7 procent is zeer langdurig werkzoekend (meer dan 2 jaar).

Dat de zeer langdurige werkloosheid groeit, komt onder meer doordat oudere werkzoekenden langer beschikbaar blijven.

Opvallend: in Limburg daalt de werkloosheid met 8,4 procent. De ex-werknemers van Ford verschenen in januari 2015 in de werkzoekendencijfers. Veel ex-werknemers zijn ondertussen opnieuw aan de slag of moeten zich niet langer inschrijven als werkzoekende. (Belga/BO)

De werkloosheid in Vlaanderen daalt in alle leeftijdscategorieën: jongeren onder 25 (-0,8 procent), de middenleeftijdsgroep (-4,9 procent) en 50-plussers (-2,4 procent). De 50- tot 55-jarigen en de 55- tot 60-jarigen dalen met respectievelijk 7,6 en 11,1 procent. Alleen bij de 60-plussers stijgt de werkloosheid (+68,9 procent), omdat ze zich langer beschikbaar moeten houden voor de arbeidsmarkt. In tegenstelling tot tien jaar geleden zijn er meer mannen (54,1 procent) dan vrouwen (45,9 procent) werkzoekend. "Het banenverlies in de industrie trof de mannen bijzonder hard, terwijl vrouwen mee surften op de banengroei in de tertiaire en quartaire sector en het succes van de dienstencheques", klinkt het. Iets meer dan de helft (51,5 procent) van de Vlaamse werkzoekenden is minder dan een jaar werkzoekend, 17,8 procent is langdurig werkzoekend (tussen 1 en 2 jaar), en 30,7 procent is zeer langdurig werkzoekend (meer dan 2 jaar). Dat de zeer langdurige werkloosheid groeit, komt onder meer doordat oudere werkzoekenden langer beschikbaar blijven. Opvallend: in Limburg daalt de werkloosheid met 8,4 procent. De ex-werknemers van Ford verschenen in januari 2015 in de werkzoekendencijfers. Veel ex-werknemers zijn ondertussen opnieuw aan de slag of moeten zich niet langer inschrijven als werkzoekende. (Belga/BO)