Na een eerste oproep werden 300 projecten ingediend, waaruit volop wordt geselecteerd. GSK Biologicals-topman Jean Stéphenne is bestuursvoorzitter. Vinciane Gaussin, voormalig wetenschappelijk directeur van Cardio3 Biosciences, is algemeen directeur. Welbio huist in Waver, op een steenworp van GSK Biologicals.

"Het VIB diende als voorbeeld", bevestigt Pascal Lizin, voorzitter van de sectorfederatie essenscia Wallonië en directeur externe relaties en public affairs bij GSK Biologicals. "Al te vaak moesten we vaststellen dat onderzoek vastzat in het labo en niet leidde tot een marktrijp product. Welbio moet er, zoals het VIB, voor zorgen dat het resultaat van fundamenteel onderzoek kan worden gecommercialiseerd."

Be.L.

Na een eerste oproep werden 300 projecten ingediend, waaruit volop wordt geselecteerd. GSK Biologicals-topman Jean Stéphenne is bestuursvoorzitter. Vinciane Gaussin, voormalig wetenschappelijk directeur van Cardio3 Biosciences, is algemeen directeur. Welbio huist in Waver, op een steenworp van GSK Biologicals. "Het VIB diende als voorbeeld", bevestigt Pascal Lizin, voorzitter van de sectorfederatie essenscia Wallonië en directeur externe relaties en public affairs bij GSK Biologicals. "Al te vaak moesten we vaststellen dat onderzoek vastzat in het labo en niet leidde tot een marktrijp product. Welbio moet er, zoals het VIB, voor zorgen dat het resultaat van fundamenteel onderzoek kan worden gecommercialiseerd." Be.L.