Vinicity mikt met een eigenzinnig concept op een breder publiek dan dat van de traditionele wijnliefhebbers. Via een toegankelijk systeem volgens de basissmaken wil Vinicity wijn toegankelijk maken voor iedereen.

De wijnbar in het hippe Antwerpse Zuid ging pas begin december open. Stichter en serial entrepreneur Rayes Lemmens sprak bij de start echter meteen zijn ambitie uit om het concept naar andere steden te exporteren. Tien wijnbars in tien jaar - ook in buitenlandse steden - was het streefdoel.

Door de fusie met Winery, een horecaconcept van Frédéric de Thibault dat in Brussel al twee vestigingen telt, raken die plannen meteen in een stroomversnelling. "Onze ambitie blijft dezelfde, maar we kunnen ons nu al meteen als een keten profileren", zegt Lemmens. "Het aankoopvolume is in één klap verdrievoudigd."

De fusie gebeurt door een inbreng van aandelen en beide ondernemers opereren nu in een 50/50-partnerschap. De Brusselse vestigingen krijgen een nieuwe naam. Lemmens krijgt de zakelijke leiding, De Thibault concentreert zich voornamelijk op de wijnkeuze. (RB)

Vinicity mikt met een eigenzinnig concept op een breder publiek dan dat van de traditionele wijnliefhebbers. Via een toegankelijk systeem volgens de basissmaken wil Vinicity wijn toegankelijk maken voor iedereen. De wijnbar in het hippe Antwerpse Zuid ging pas begin december open. Stichter en serial entrepreneur Rayes Lemmens sprak bij de start echter meteen zijn ambitie uit om het concept naar andere steden te exporteren. Tien wijnbars in tien jaar - ook in buitenlandse steden - was het streefdoel. Door de fusie met Winery, een horecaconcept van Frédéric de Thibault dat in Brussel al twee vestigingen telt, raken die plannen meteen in een stroomversnelling. "Onze ambitie blijft dezelfde, maar we kunnen ons nu al meteen als een keten profileren", zegt Lemmens. "Het aankoopvolume is in één klap verdrievoudigd." De fusie gebeurt door een inbreng van aandelen en beide ondernemers opereren nu in een 50/50-partnerschap. De Brusselse vestigingen krijgen een nieuwe naam. Lemmens krijgt de zakelijke leiding, De Thibault concentreert zich voornamelijk op de wijnkeuze. (RB)