Euronext-Brussel-baas Vincent Van Dessel licht zijn plannen toe naar aanleiding van een nieuw hoofdstuk voor de pan-Europese beurs Euronext.

In Z-Talk Goossens vertelt Vincent Van Dessel waarom een beursgang van Euronext een interessante investering zou kunnen zijn voor de Belgische belegger.

Hij onderstreept in het interview het belang van Euronext voor kleine en middelgrote bedrijven in België, die kapitaal willen ophalen. In een wereld waarin de marges in de beurshandel flinterdun zijn geworden en grote liquide aandelen meer en meer van de klassieke handelsplatformen verdwijnen, moet Euronext zijn rol voor die kleinere bedrijven extra in de verf zetten, vindt Van Dessel.

" We moeten ons richten op het lokale beleggerspubliek, dat per definitie meer geïnteresseerd is in die Belgische ondernemingen. Daarom zijn we van plan om analisten van bemiddelaars (die de aandelen verhandelen voor particuliere beleggers) betalen om die kleinere bedrijven op te volgen. Vroeger deden die bemiddelaars dat veel meer. Maar vandaag is de uitvoering van een order niet meer rendabel. Vandaar dat wij de kost van analisten zullen betalen of voordelen geven aan leden die familiale en middelgrote ondernemingen willen opvolgen," vertelt Van Dessel.

Z-Talk Goossens vanaf zaterdagochtend 11 uur op Kanaal Z, of via deze link

Euronext-Brussel-baas Vincent Van Dessel licht zijn plannen toe naar aanleiding van een nieuw hoofdstuk voor de pan-Europese beurs Euronext.In Z-Talk Goossens vertelt Vincent Van Dessel waarom een beursgang van Euronext een interessante investering zou kunnen zijn voor de Belgische belegger.Hij onderstreept in het interview het belang van Euronext voor kleine en middelgrote bedrijven in België, die kapitaal willen ophalen. In een wereld waarin de marges in de beurshandel flinterdun zijn geworden en grote liquide aandelen meer en meer van de klassieke handelsplatformen verdwijnen, moet Euronext zijn rol voor die kleinere bedrijven extra in de verf zetten, vindt Van Dessel. " We moeten ons richten op het lokale beleggerspubliek, dat per definitie meer geïnteresseerd is in die Belgische ondernemingen. Daarom zijn we van plan om analisten van bemiddelaars (die de aandelen verhandelen voor particuliere beleggers) betalen om die kleinere bedrijven op te volgen. Vroeger deden die bemiddelaars dat veel meer. Maar vandaag is de uitvoering van een order niet meer rendabel. Vandaar dat wij de kost van analisten zullen betalen of voordelen geven aan leden die familiale en middelgrote ondernemingen willen opvolgen," vertelt Van Dessel. Z-Talk Goossens vanaf zaterdagochtend 11 uur op Kanaal Z, of via deze link