Bij Belgacom, de NMBS en Bpost zijn minstens vijftig topmanagers aan de slag die meer verdienen dan het nieuwe loonplafond van 290.000 euro. Daarmee worden ze beter betaald dan premier Elio Di Rupo (PS), stelt De Morgen.

CEO

Bij het laatste rondje topbenoemingen werden de lonen van een hele resem overheidsmanagers beperkt. Volgens de nieuwe regels mogen de CEO's van de spoorwegen, de Nationale Loterij of Belgocontrol nog maximaal 200.000 euro bruto plus 90.000 euro bonussen en extralegale voordelen verdienen. Dat stemt ongeveer overeen met de vergoeding van de eerste minister.

Directeur

Nu blijkt echter dat heel wat directeurs en kaderleden in overheidsbedrijven meer krijgen dan hun CEO en dan Di Rupo. De regering kan de salarissen van die managers niet inperken. Dat is immers een exclusieve bevoegdheid van de remuneratiecomités van de bedrijven.

70-jarige

In de praktijk zullen directeurs daardoor veel meer verdienen dan hun CEO. De overheidsbedrijven vrezen voor een leegloop als de directielonen verder worden ingeperkt. "Dit moet dringend stoppen", waarschuwt een directeur. "Waarom denken jullie dat de regering niemand anders dan een 70-jarige vindt om de spoorwegen te leiden? Jonge en dynamische mensen krijgen elke dag aanbiedingen. Zij willen niet voor de overheid werken als ze daar een laag salaris voor krijgen." (Belga/EE)

Bij Belgacom, de NMBS en Bpost zijn minstens vijftig topmanagers aan de slag die meer verdienen dan het nieuwe loonplafond van 290.000 euro. Daarmee worden ze beter betaald dan premier Elio Di Rupo (PS), stelt De Morgen. CEO Bij het laatste rondje topbenoemingen werden de lonen van een hele resem overheidsmanagers beperkt. Volgens de nieuwe regels mogen de CEO's van de spoorwegen, de Nationale Loterij of Belgocontrol nog maximaal 200.000 euro bruto plus 90.000 euro bonussen en extralegale voordelen verdienen. Dat stemt ongeveer overeen met de vergoeding van de eerste minister. Directeur Nu blijkt echter dat heel wat directeurs en kaderleden in overheidsbedrijven meer krijgen dan hun CEO en dan Di Rupo. De regering kan de salarissen van die managers niet inperken. Dat is immers een exclusieve bevoegdheid van de remuneratiecomités van de bedrijven.70-jarige In de praktijk zullen directeurs daardoor veel meer verdienen dan hun CEO. De overheidsbedrijven vrezen voor een leegloop als de directielonen verder worden ingeperkt. "Dit moet dringend stoppen", waarschuwt een directeur. "Waarom denken jullie dat de regering niemand anders dan een 70-jarige vindt om de spoorwegen te leiden? Jonge en dynamische mensen krijgen elke dag aanbiedingen. Zij willen niet voor de overheid werken als ze daar een laag salaris voor krijgen." (Belga/EE)