Tot maandag deden de namen van het Belgische Cobelguard en de Zweedse sectorgenoot Loomis als overnamekandidaten de ronde. Maandagavond raakte bekend dat er zich een derde 'onbekende' kandidaat had aangemeld. Dinsdag was er plots sprake van vier potentiële overnemers.

Volgens de Franstalige krant L'Echo zijn de nummer drie en vier respectievelijk Seris France en zakenman Rami Baron."Seris is de leider op de veiligheidsmarkt in Frankrijk. In België hadden ze voor de verkoop aan Brink's de waardetransporteur GMC in handen", verklaarde Alain Zenner aan L'Echo. Rami Baron van zijn kant zou in 1999 Baron Security aan G4S verkocht hebben met een clausule waarin vermeld stond dat hij gedurende tien jaar niet in concurrentie mocht treden. Die termijn is nu verstreken.

Bij de rechtbank van koophandel in Brussel werd dinsdag ook -zoals aangekondigd - een aanvraag tot gerechtelijke reorganisatie ingediend in het kader van de wet op de continuïteit. De rechtbank neemt daarover woensdagvoormiddag een beslissing.

De werknemers van Brink's België gingen maandag 22 november opnieuw aan de slag nadat sinds 27 oktober gestaakt werd omdat de directie van plan was de werknemers over te hevelen van het bediende- naar het arbeidersstatuut. Als een gevolg van de staking vroeg de directie het faillissement aan, maar dat werd verworpen door de Brusselse rechtbank van koophandel. De rechtbank duidde vervolgens Alain Zenner en Gérard Delvaux aan als voorlopige bewindvoerders.

Voorlopige bewindvoerder Zenner herhaalde dinsdag dat het niet zeker is dat de werknemers van Brink's hun bediendestatuut kunnen behouden bij een overname. De liberale vakbond liet dinsdag weten aan het statuut vast te houden.

Tot maandag deden de namen van het Belgische Cobelguard en de Zweedse sectorgenoot Loomis als overnamekandidaten de ronde. Maandagavond raakte bekend dat er zich een derde 'onbekende' kandidaat had aangemeld. Dinsdag was er plots sprake van vier potentiële overnemers. Volgens de Franstalige krant L'Echo zijn de nummer drie en vier respectievelijk Seris France en zakenman Rami Baron."Seris is de leider op de veiligheidsmarkt in Frankrijk. In België hadden ze voor de verkoop aan Brink's de waardetransporteur GMC in handen", verklaarde Alain Zenner aan L'Echo. Rami Baron van zijn kant zou in 1999 Baron Security aan G4S verkocht hebben met een clausule waarin vermeld stond dat hij gedurende tien jaar niet in concurrentie mocht treden. Die termijn is nu verstreken.Bij de rechtbank van koophandel in Brussel werd dinsdag ook -zoals aangekondigd - een aanvraag tot gerechtelijke reorganisatie ingediend in het kader van de wet op de continuïteit. De rechtbank neemt daarover woensdagvoormiddag een beslissing. De werknemers van Brink's België gingen maandag 22 november opnieuw aan de slag nadat sinds 27 oktober gestaakt werd omdat de directie van plan was de werknemers over te hevelen van het bediende- naar het arbeidersstatuut. Als een gevolg van de staking vroeg de directie het faillissement aan, maar dat werd verworpen door de Brusselse rechtbank van koophandel. De rechtbank duidde vervolgens Alain Zenner en Gérard Delvaux aan als voorlopige bewindvoerders.Voorlopige bewindvoerder Zenner herhaalde dinsdag dat het niet zeker is dat de werknemers van Brink's hun bediendestatuut kunnen behouden bij een overname. De liberale vakbond liet dinsdag weten aan het statuut vast te houden.