In de Optima-zaak is er heel wat te doen rond een ontmoeting tussen Piqueur en de toenmalige gouverneur van de Nationale Bank Luc Coene op 24 november 2014. Piqueur beweerde dat hij door Coene onder druk werd gezet om zich persoonlijk borg te stellen voor 20 miljoen euro omdat Optima toen al in zwaar weer verkeerde.

Uitgelekte video-opname

Van die ontmoeting bestaat een nooit eerder uitgelekte video-opname. Op basis van die opname oordeelt de Gentse beslagrechter dat er op het eerste gezicht geenszins sprake is van enige dwang. "De opname levert zelfs het bewijs van het tegenovergestelde", schrijft rechter Johan Timmermans. Dat meldt De Tijd.

De rechter baseert zich voor zijn uitspraak ook op de persoonlijkheid van Piqueur. "Hij had al heel wat watertjes doorzwommen", klinkt het. "Hij had een jarenlange ervaring in de bedrijfswereld, in de financiële wereld en als hoofdaandeelhouder van de bank die hij in 2011 had overgenomen."

Dat Piqueur zich door Optima liet vergoeden voor zijn borgstelling is voor de rechter het bewijs dat de "zogenaamde afgedwongen verbintenis door hem nadien is aanvaard en goedgekeurd". "De raad van bestuur van Optima Bank besliste op 27 april 2015 en op 23 maart 2016 om hem een vergoeding van telkens 300.000 euro te betalen als tegenprestatie voor de verbintenis", verduidelijkt de rechter. .

De beslagrechter besluit dat Piqueurs verzet tegen de beslagen "volkomen ongegrond" is.

In de Optima-zaak is er heel wat te doen rond een ontmoeting tussen Piqueur en de toenmalige gouverneur van de Nationale Bank Luc Coene op 24 november 2014. Piqueur beweerde dat hij door Coene onder druk werd gezet om zich persoonlijk borg te stellen voor 20 miljoen euro omdat Optima toen al in zwaar weer verkeerde. Van die ontmoeting bestaat een nooit eerder uitgelekte video-opname. Op basis van die opname oordeelt de Gentse beslagrechter dat er op het eerste gezicht geenszins sprake is van enige dwang. "De opname levert zelfs het bewijs van het tegenovergestelde", schrijft rechter Johan Timmermans. Dat meldt De Tijd. De rechter baseert zich voor zijn uitspraak ook op de persoonlijkheid van Piqueur. "Hij had al heel wat watertjes doorzwommen", klinkt het. "Hij had een jarenlange ervaring in de bedrijfswereld, in de financiële wereld en als hoofdaandeelhouder van de bank die hij in 2011 had overgenomen."Dat Piqueur zich door Optima liet vergoeden voor zijn borgstelling is voor de rechter het bewijs dat de "zogenaamde afgedwongen verbintenis door hem nadien is aanvaard en goedgekeurd". "De raad van bestuur van Optima Bank besliste op 27 april 2015 en op 23 maart 2016 om hem een vergoeding van telkens 300.000 euro te betalen als tegenprestatie voor de verbintenis", verduidelijkt de rechter. . De beslagrechter besluit dat Piqueurs verzet tegen de beslagen "volkomen ongegrond" is.