De VFB benadrukt in haar standpunt dat zij "de redding van het verzekeringsbedrijf voor de aandeelhouders van Fortis" altijd heeft gesteund. Daarom schaarde de VFB zich ook niet achter de burgerlijke procedures tegen Ageas. "Men kan niet tegelijk de heropbouw steunen van een bedrijf en dat bedrijf voor de rechtbank bestrijden. Daarenboven hebben we te maken met een systemisch belangrijk financieel bedrijf dat niet alleen (historische) aandeelhouders heeft, maar ook enkele miljoenen spaarders en verzekerden."

De VFB ziet zich door de uitspraak van de Amsterdamse rechter in beroep genoodzaakt het geweer van schouder te veranderen. "De uitspraak van de Nederlandse rechter noopt nu echter tot een aanbeveling die, jammer genoeg, neerkomt op schade voor Ageas en voor de huidige aandeelhouders van Ageas. Soms vallen beiden samen en dan is een schadeclaim een vestzak-broekzak-operatie", zegt de VFB.

De vereniging beveelt zijn leden aan alsnog aan te sluiten bij de procedure van FortisEffect ofwel via VFB ofwel rechtstreeks. "De kosten lijken transparant: een intredekost van 39 euro en bij succes een vergoeding van 22,5 procent van de toegewezen schade."

De VFB laat ook weten dat ze overweegt een onafhankelijk advocatenkantoor in te schakelen om het overzicht te houden en te waken over een coherente aanpak in alle lopende procedures. (IDW)

De VFB benadrukt in haar standpunt dat zij "de redding van het verzekeringsbedrijf voor de aandeelhouders van Fortis" altijd heeft gesteund. Daarom schaarde de VFB zich ook niet achter de burgerlijke procedures tegen Ageas. "Men kan niet tegelijk de heropbouw steunen van een bedrijf en dat bedrijf voor de rechtbank bestrijden. Daarenboven hebben we te maken met een systemisch belangrijk financieel bedrijf dat niet alleen (historische) aandeelhouders heeft, maar ook enkele miljoenen spaarders en verzekerden."De VFB ziet zich door de uitspraak van de Amsterdamse rechter in beroep genoodzaakt het geweer van schouder te veranderen. "De uitspraak van de Nederlandse rechter noopt nu echter tot een aanbeveling die, jammer genoeg, neerkomt op schade voor Ageas en voor de huidige aandeelhouders van Ageas. Soms vallen beiden samen en dan is een schadeclaim een vestzak-broekzak-operatie", zegt de VFB.De vereniging beveelt zijn leden aan alsnog aan te sluiten bij de procedure van FortisEffect ofwel via VFB ofwel rechtstreeks. "De kosten lijken transparant: een intredekost van 39 euro en bij succes een vergoeding van 22,5 procent van de toegewezen schade."De VFB laat ook weten dat ze overweegt een onafhankelijk advocatenkantoor in te schakelen om het overzicht te houden en te waken over een coherente aanpak in alle lopende procedures. (IDW)