Het postpersoneel staakt vrijdag tegen het recentelijk aangekondigde plan dat een herziening inhoudt van de organisatie van de brieven- en pakjespost.

Na overleg met de personeelsvertegenwoordiger zei minister Vervotte vrijdag enerzijds de ongerustheid van het personeel te begrijpen, maar benadrukte ze anderzijds dat er naar oplossingen moet worden gezocht via onderhandelingen in het sociaal overleg.

Dinsdag 15 februari staat er overleg gepland tussen de vakbonden en de directie van bpost. De minister engageert zich naar eigen zeggen om het dossier van zeer dichtbij te volgen met alle betrokken partijen. Daarbij erkent Vervotte wel dat bpost als bedrijf in een concurrentiële markt voor grote uitdagingen staat, zoals de liberalisering van de markt en de concurrentie van andere (elektronische) communicatiemiddelen.

Bpost-topman Johnny Thijs van zijn kant heeft al laten weten de stakingsactie te betreuren. Volgens de directie wordt de staking vooral opgevolgd in de mailactiviteiten, en in mindere mate in de postkantoren en de centrale diensten. Vrijdag zijn 86 procent van de postkantoren geopend (74 procent van de loketten). In Brussel en Brabant zijn er het minst kantoren open. In Oost- en West-Vlaanderen, Antwerpen en Limburg het meest.

André Blaise van ACV-Transcom waarschuwt er vrijdag voor dat de dienstverlening bij de post begin volgende week nog ernstige hinder zal ondervinden. De vakbondsman verheugt zich intussen over het "complete succes" van de staking van vrijdag. "We betreuren dat de burger gegijzeld wordt, maar we moeten onze wapens gebruiken," luidt het.

Het postpersoneel staakt vrijdag tegen het recentelijk aangekondigde plan dat een herziening inhoudt van de organisatie van de brieven- en pakjespost. Na overleg met de personeelsvertegenwoordiger zei minister Vervotte vrijdag enerzijds de ongerustheid van het personeel te begrijpen, maar benadrukte ze anderzijds dat er naar oplossingen moet worden gezocht via onderhandelingen in het sociaal overleg.Dinsdag 15 februari staat er overleg gepland tussen de vakbonden en de directie van bpost. De minister engageert zich naar eigen zeggen om het dossier van zeer dichtbij te volgen met alle betrokken partijen. Daarbij erkent Vervotte wel dat bpost als bedrijf in een concurrentiële markt voor grote uitdagingen staat, zoals de liberalisering van de markt en de concurrentie van andere (elektronische) communicatiemiddelen. Bpost-topman Johnny Thijs van zijn kant heeft al laten weten de stakingsactie te betreuren. Volgens de directie wordt de staking vooral opgevolgd in de mailactiviteiten, en in mindere mate in de postkantoren en de centrale diensten. Vrijdag zijn 86 procent van de postkantoren geopend (74 procent van de loketten). In Brussel en Brabant zijn er het minst kantoren open. In Oost- en West-Vlaanderen, Antwerpen en Limburg het meest.André Blaise van ACV-Transcom waarschuwt er vrijdag voor dat de dienstverlening bij de post begin volgende week nog ernstige hinder zal ondervinden. De vakbondsman verheugt zich intussen over het "complete succes" van de staking van vrijdag. "We betreuren dat de burger gegijzeld wordt, maar we moeten onze wapens gebruiken," luidt het.