De arbeiders die zo aan het werk zouden kunnen blijven, ontvangen een volledige vertrekpremie als het om een bedrijf buiten de autosector gaat en een derde van de premie als het om een onderneming uit de auto-industrie gaat. "Dat was aanvankelijk niet het geval en daar is een hartig woordje over gediscussieerd", zegt De Decker.

Bij een eerste herstructurering midden juni zullen overigens al zowat 1.250 werknemers vertrekken. "Dat heeft te maken met het productievolume van het najaar", aldus De Decker.

"Eind september moet dan duidelijk zijn of er een overnemer is. Als dat niet het geval is, zal het personeel tot eind september kunnen blijven werken. Als zij kunnen overgaan naar een nieuwe investeerder, blijven ze tot eind 2010 tewerkgesteld bij GM."

De Decker zegt nog dat dit akkoord "het maximum haalbare" is voor Opel Antwerpen. "Daarvan zijn we ons bewust. Iedere werknemer moet nu de kans krijgen om te bekijken wat het voor hem of haar persoonlijk betekent en daarop het sociaal plan kunnen beoordelen", besluit de vakbondsman.

De arbeiders die zo aan het werk zouden kunnen blijven, ontvangen een volledige vertrekpremie als het om een bedrijf buiten de autosector gaat en een derde van de premie als het om een onderneming uit de auto-industrie gaat. "Dat was aanvankelijk niet het geval en daar is een hartig woordje over gediscussieerd", zegt De Decker. Bij een eerste herstructurering midden juni zullen overigens al zowat 1.250 werknemers vertrekken. "Dat heeft te maken met het productievolume van het najaar", aldus De Decker. "Eind september moet dan duidelijk zijn of er een overnemer is. Als dat niet het geval is, zal het personeel tot eind september kunnen blijven werken. Als zij kunnen overgaan naar een nieuwe investeerder, blijven ze tot eind 2010 tewerkgesteld bij GM." De Decker zegt nog dat dit akkoord "het maximum haalbare" is voor Opel Antwerpen. "Daarvan zijn we ons bewust. Iedere werknemer moet nu de kans krijgen om te bekijken wat het voor hem of haar persoonlijk betekent en daarop het sociaal plan kunnen beoordelen", besluit de vakbondsman.