Ruwweg zouden meer dan 2000 medewerkers vroegtijdig weg willen. In februari had CEO Dominique Leroy een cijfer van 1300 medewerkers genoemd die in aanmerking kwamen voor een vervroegd vertrek tegen 2018. Het zijn er dus veel meer.

Proximus wil de cijfers bevestigen noch ontkennen. De persdienst verwacht dat er meer uitleg komt bij de voorstelling van de kwartaalresultaten op 29 juli.

Het grote aantal vertrekkers zou goed nieuws moeten zijn voor de directie en aandeelhouders van Proximus. Het betekent dat de personeelskosten, die nu te hoog liggen, meer dalen dan voorzien. Leroy wou die terugbrengen tot 28 procent van de onderliggende omzet. Eind 2015 was dat nog 31 procent. Ook komt er zo meer ruimte om jongeren met een geschikte opleiding aan te werven.

Ruwweg zouden meer dan 2000 medewerkers vroegtijdig weg willen. In februari had CEO Dominique Leroy een cijfer van 1300 medewerkers genoemd die in aanmerking kwamen voor een vervroegd vertrek tegen 2018. Het zijn er dus veel meer.Proximus wil de cijfers bevestigen noch ontkennen. De persdienst verwacht dat er meer uitleg komt bij de voorstelling van de kwartaalresultaten op 29 juli.Het grote aantal vertrekkers zou goed nieuws moeten zijn voor de directie en aandeelhouders van Proximus. Het betekent dat de personeelskosten, die nu te hoog liggen, meer dalen dan voorzien. Leroy wou die terugbrengen tot 28 procent van de onderliggende omzet. Eind 2015 was dat nog 31 procent. Ook komt er zo meer ruimte om jongeren met een geschikte opleiding aan te werven.