Hainan Airlines moet van de Chinese luchtvaartregulator haar vluchtaanbod terugdringen omdat de piloten en het boordpersoneel de wettelijke rusttijden niet naleven. Hainan Airlines is ook in ons land actief op Brussels Airport.

Het aantal maandelijkse vluchten wordt met 15 procent verminderd tegenover december 2011. Hoe lang die regel geldt, zal afhangen van de snelheid waarmee Hainan de arbeidsomstandigheden verbetert, luidt het.

Hainan liet per mail in een reactie aan Bloomberg weten dat het stappen neemt om zich in regel te stellen. Bij Hainan in België was vrijdag niemand bereikbaar voor commentaar.

Hainan overtrad naar eigen zeggen de regel dat het personeel iedere zeven dagen minstens 36 opeenvolgende uren rust moet nemen. Daardoor zijn de Chinese luchtvaartmaatschappijen intensief op zoek naar piloten voor het toenemende vliegverkeer.

Volgens een prognose van vliegtuigbouwer Boeing zal China de komende twintig jaar 70.600 nieuwe piloten nodig hebben voor zijn uitbreidingsplannenom, en om de uittredende piloten te vervangen. (Belga/BO)

Hainan Airlines moet van de Chinese luchtvaartregulator haar vluchtaanbod terugdringen omdat de piloten en het boordpersoneel de wettelijke rusttijden niet naleven. Hainan Airlines is ook in ons land actief op Brussels Airport. Het aantal maandelijkse vluchten wordt met 15 procent verminderd tegenover december 2011. Hoe lang die regel geldt, zal afhangen van de snelheid waarmee Hainan de arbeidsomstandigheden verbetert, luidt het. Hainan liet per mail in een reactie aan Bloomberg weten dat het stappen neemt om zich in regel te stellen. Bij Hainan in België was vrijdag niemand bereikbaar voor commentaar. Hainan overtrad naar eigen zeggen de regel dat het personeel iedere zeven dagen minstens 36 opeenvolgende uren rust moet nemen. Daardoor zijn de Chinese luchtvaartmaatschappijen intensief op zoek naar piloten voor het toenemende vliegverkeer.Volgens een prognose van vliegtuigbouwer Boeing zal China de komende twintig jaar 70.600 nieuwe piloten nodig hebben voor zijn uitbreidingsplannenom, en om de uittredende piloten te vervangen. (Belga/BO)