Bernard Hours begon in 1985 bij Danone, en werkte er tot oktober 2014. Hij startte als marketingdirecteur bij de brouwerij Kronenbourg, toen nog in handen van de Franse zuivelgroep.

Vanaf 2008 werd hij het nummer twee van de onderneming, na CEO Franck Riboud. Samen met Emmanuel Faber was Bernard Hours de algemeen directeur van het concern. Toen Faber op 1 oktober vorig jaar CEO werd, nadat Franck Riboud was doorgeschoven naar de post van voorzitter van de raad van bestuur, verliet Hours de onderneming.

Nu duikt de 58-jarige Fransman op bij Verlinvest, een diversificatieholding van de Belgische AB InBev-familie De Spoelberch, en Frédéric de Mevius. Die laatste is voorzitter van de raad van bestuur, en hij controleert ongeveer een tiende van de aandelen.

Een van de centrale investeringspijlers van Verlinvest is voeding en drank. Verlinvest investeert vooral in groeilanden, en daar komt de kennis van Bernard Hours ongetwijfeld van pas. Verlinvest investeerde in Amerikaanse kokosdrank, Braziliaanse rum, wijnbouw en restaurantketens in India, een chipproducent en minerale waters in de Verenigde Staten.

Bernard Hours begon in 1985 bij Danone, en werkte er tot oktober 2014. Hij startte als marketingdirecteur bij de brouwerij Kronenbourg, toen nog in handen van de Franse zuivelgroep. Vanaf 2008 werd hij het nummer twee van de onderneming, na CEO Franck Riboud. Samen met Emmanuel Faber was Bernard Hours de algemeen directeur van het concern. Toen Faber op 1 oktober vorig jaar CEO werd, nadat Franck Riboud was doorgeschoven naar de post van voorzitter van de raad van bestuur, verliet Hours de onderneming.Nu duikt de 58-jarige Fransman op bij Verlinvest, een diversificatieholding van de Belgische AB InBev-familie De Spoelberch, en Frédéric de Mevius. Die laatste is voorzitter van de raad van bestuur, en hij controleert ongeveer een tiende van de aandelen.Een van de centrale investeringspijlers van Verlinvest is voeding en drank. Verlinvest investeert vooral in groeilanden, en daar komt de kennis van Bernard Hours ongetwijfeld van pas. Verlinvest investeerde in Amerikaanse kokosdrank, Braziliaanse rum, wijnbouw en restaurantketens in India, een chipproducent en minerale waters in de Verenigde Staten.