De activiteiten moeten worden verkocht in het kader van de herstructurering die Europa de bank heeft opgelegd in ruil voor staatssteun.

"We zijn klaar met het dossier. Het zal volgende maand worden gestart. Er blijft veel interesse bestaan", aldus Vanhevel.

De voorbije maanden realiseerde KBC reeds een deel van haar door Europa opgelegde herstructureringsplan. Zo werd onder meer de private banking-activiteit KBL van de hand gedaan. Risicovolle kredietderivaten werden afgebouwd.

"We zitten op schema", verklaarde Vanhevel. "De verkoop gebeurde bovendien aan goede prijzen, gezien de moeilijke marktomstandigheden".

Een belangrijke opdracht is nog de verkoop op de beurs van een minderheidsbelang in het Tsjechische CSOB. "We zijn nog in volle voorbereiding en we wachten op het goede moment", luidde het.

Pas na 2011 worden de Servische en Russische activiteiten van KBC afgebouwd.

KBC heeft de voorbije maanden ook de blootstelling aan Griekse overheidsobligaties verminderd, tot zo'n 1,1 miljard euro.

In Hongarije is KBC dit en de volgende jaren blootgesteld aan een bankentaks. Die zou in 2010 zo'n 45 à 50 miljoen euro netto bedragen, afhankelijk van de wisselkoers.

Ook in 2011 en 2012 zou de Hongaarse regering een taks aan de banken opleggen, maar de modaliteiten zijn nog niet gekend. "Ik ben zwaar teleurgesteld en hoop dat de regering deze taks beperkt tot drie jaar", verklaarde de KBC-topman.

De activiteiten moeten worden verkocht in het kader van de herstructurering die Europa de bank heeft opgelegd in ruil voor staatssteun. "We zijn klaar met het dossier. Het zal volgende maand worden gestart. Er blijft veel interesse bestaan", aldus Vanhevel. De voorbije maanden realiseerde KBC reeds een deel van haar door Europa opgelegde herstructureringsplan. Zo werd onder meer de private banking-activiteit KBL van de hand gedaan. Risicovolle kredietderivaten werden afgebouwd. "We zitten op schema", verklaarde Vanhevel. "De verkoop gebeurde bovendien aan goede prijzen, gezien de moeilijke marktomstandigheden". Een belangrijke opdracht is nog de verkoop op de beurs van een minderheidsbelang in het Tsjechische CSOB. "We zijn nog in volle voorbereiding en we wachten op het goede moment", luidde het. Pas na 2011 worden de Servische en Russische activiteiten van KBC afgebouwd. KBC heeft de voorbije maanden ook de blootstelling aan Griekse overheidsobligaties verminderd, tot zo'n 1,1 miljard euro. In Hongarije is KBC dit en de volgende jaren blootgesteld aan een bankentaks. Die zou in 2010 zo'n 45 à 50 miljoen euro netto bedragen, afhankelijk van de wisselkoers. Ook in 2011 en 2012 zou de Hongaarse regering een taks aan de banken opleggen, maar de modaliteiten zijn nog niet gekend. "Ik ben zwaar teleurgesteld en hoop dat de regering deze taks beperkt tot drie jaar", verklaarde de KBC-topman.