De onderhandelingen over de verkoop van vermogensbeheerderstak Dexia Asset Management aan de investeerdersgroep GCS Capital uit Hongkong voor 380 miljoen euro zijn stopgezet. Dat meldt restbank Dexia in een persbericht.

De verkoop was aanvankelijk gepland voor 28 juni, maar werd uitgesteld en is nu dus uiteindelijk afgesprongen. De verkoop maakt deel uit van het ontmantelingsplan van de groep Dexia dat in oktober 2011 werd aangekondigd.

Op 12 december 2012 ondertekende Dexia met GCS Capital een overeenkomst voor de verkoop van Dexia Asset Management. De noodzakelijke reglementaire goedkeuringen werden verkregen en de Europese Commissie verleende haar akkoord voor de verkoop.

"Omdat de verkoop eind juni niet gesloten kon worden, heeft Dexia
ingestemd om de onderhandelingen voort te zetten na het verstrijken van de aanvankelijk voorziene deadline. Na besprekingen met GCS Capital, en haar contractuele verplichtingen in acht nemend, heeft Dexia besloten om de verkoopovereenkomst te ontbinden op 15 juli 2013. Aangezien de verkoopovereenkomst voorziet in een opzegtermijn van 10 werkdagen, zullen de onderhandelingen effectief stopgezet worden vanaf 30 juli 2013. Tot 30 juli beschikt de koper over de mogelijkheid om zijn contractuele verplichtingen na te komen en de verkoop alsnog te sluiten", luidt het in het persbericht.

Dexia benadrukt dat de beslissing niets afdoet aan de wens van Dexia Groep om Dexia Asset Management te verkopen. (Belga/BO)

De onderhandelingen over de verkoop van vermogensbeheerderstak Dexia Asset Management aan de investeerdersgroep GCS Capital uit Hongkong voor 380 miljoen euro zijn stopgezet. Dat meldt restbank Dexia in een persbericht.De verkoop was aanvankelijk gepland voor 28 juni, maar werd uitgesteld en is nu dus uiteindelijk afgesprongen. De verkoop maakt deel uit van het ontmantelingsplan van de groep Dexia dat in oktober 2011 werd aangekondigd. Op 12 december 2012 ondertekende Dexia met GCS Capital een overeenkomst voor de verkoop van Dexia Asset Management. De noodzakelijke reglementaire goedkeuringen werden verkregen en de Europese Commissie verleende haar akkoord voor de verkoop. "Omdat de verkoop eind juni niet gesloten kon worden, heeft Dexia ingestemd om de onderhandelingen voort te zetten na het verstrijken van de aanvankelijk voorziene deadline. Na besprekingen met GCS Capital, en haar contractuele verplichtingen in acht nemend, heeft Dexia besloten om de verkoopovereenkomst te ontbinden op 15 juli 2013. Aangezien de verkoopovereenkomst voorziet in een opzegtermijn van 10 werkdagen, zullen de onderhandelingen effectief stopgezet worden vanaf 30 juli 2013. Tot 30 juli beschikt de koper over de mogelijkheid om zijn contractuele verplichtingen na te komen en de verkoop alsnog te sluiten", luidt het in het persbericht. Dexia benadrukt dat de beslissing niets afdoet aan de wens van Dexia Groep om Dexia Asset Management te verkopen. (Belga/BO)