Orfit Industries is een Vlaamse kmo die hoogtechnologische hulpartikelen voor de medische sector maakt en wereldwijd actief is. Zijn producten worden al door vijf bedrijven in China nagemaakt. Toch blijft Orfit actief in China, omdat het zo'n groeimarkt is. Innovatief en een stapje voor zijn op de Chinezen is de boodschap.

"Vele Europese kmo's beseffen niet hoe vaak hun producten nu al gekopieerd worden. Dat wil niet noodzakelijk zeggen dat die producten hier op de markt te vinden zijn. Je moet in de Chinese grootsteden maar eens binnenstappen in gespecialiseerde handels. Wat je daar kan vinden, zijn ongetwijfeld producten ze hier hebben meegenomen en daar namaken. In de Chinese mentaliteit is het ook helemaal geen probleem om te kopiëren. "Copyright is the right to copy...".

Volledige uitzending op Kanaal Z vanaf zaterdag 12 maart 11 uur.

Orfit Industries is een Vlaamse kmo die hoogtechnologische hulpartikelen voor de medische sector maakt en wereldwijd actief is. Zijn producten worden al door vijf bedrijven in China nagemaakt. Toch blijft Orfit actief in China, omdat het zo'n groeimarkt is. Innovatief en een stapje voor zijn op de Chinezen is de boodschap. "Vele Europese kmo's beseffen niet hoe vaak hun producten nu al gekopieerd worden. Dat wil niet noodzakelijk zeggen dat die producten hier op de markt te vinden zijn. Je moet in de Chinese grootsteden maar eens binnenstappen in gespecialiseerde handels. Wat je daar kan vinden, zijn ongetwijfeld producten ze hier hebben meegenomen en daar namaken. In de Chinese mentaliteit is het ook helemaal geen probleem om te kopiëren. "Copyright is the right to copy...". Volledige uitzending op Kanaal Z vanaf zaterdag 12 maart 11 uur.