In de provincie Luik wordt maandag niet gewerkt omwille van de provinciale actiedag van de vakbonden. Rond 4.30 uur werden de eerste stakingsposten opgericht. Vooral bedrijfsterrein zijn getroffen. Ook voor verschillende scholen in het centrum staan er stakingsposten.

De inritten van de industrieparken Hauts-Sarts (Herstal), Villers-le-Bouillet en Grâce-Hollogne zijn geblokkeerd.

Ook zijn acties gepland rond de industrieparken van Sart-Tilman (Luik). De hele sector van de staalindustrie is gemobiliseerd. Werknemers van ArcelorMittal vervoegden de posten rond 5.30 uur.

Bedrijven zoals TNT, Techspace Aero, FN Herstal, AB InBev, de luchthaven van Luik en Ethias zijn eveneens getroffen door de actiedag. Op de verschillende sites van christelijk ziekenhuiscentrum in Luik, Montegnée, Rocourt, Borgworm, Hermalle-sous-Argenteau en Heusy zijn operaties en consultaties uitgesteld. Ook de Citadel van Luik is getroffen.

Ongeveer 500 vakbondsmilitanten blokkeren dan weer de toegang tot het bedrijventerrein van Eupen, zo deelden de vakbonden mee. Vooralsnog verloopt de actiedag er zonder incidenten.

Ook voor de gebouwen van enkele distributiecentra zijn stakingsposten opgericht. Vanuit de stelplaatsen van TEC Luik-Verviers zijn bovendien geen bussen uitgereden, ook niet van private bedrijven. Vanuit het station Luik-Guillemins vertrekt eveneens geen enkele trein.

In het centrum van Luik, net als in Jemeppe-sur-Sambre en in Gembloux, staan sinds 7 uur maandagochtend stakingsposten, zo deelde permanent secretaris Stéphanie Bertrand van de socialistische vakbond mee. Die posten "blokkeren nooit volledig de toegang tot de scholen". Het werkwillige personeel dat de leerlingen opvangt, kunnen net zoals de leerlingen de scholen in. (Belga/NS)

In de provincie Luik wordt maandag niet gewerkt omwille van de provinciale actiedag van de vakbonden. Rond 4.30 uur werden de eerste stakingsposten opgericht. Vooral bedrijfsterrein zijn getroffen. Ook voor verschillende scholen in het centrum staan er stakingsposten. De inritten van de industrieparken Hauts-Sarts (Herstal), Villers-le-Bouillet en Grâce-Hollogne zijn geblokkeerd. Ook zijn acties gepland rond de industrieparken van Sart-Tilman (Luik). De hele sector van de staalindustrie is gemobiliseerd. Werknemers van ArcelorMittal vervoegden de posten rond 5.30 uur. Bedrijven zoals TNT, Techspace Aero, FN Herstal, AB InBev, de luchthaven van Luik en Ethias zijn eveneens getroffen door de actiedag. Op de verschillende sites van christelijk ziekenhuiscentrum in Luik, Montegnée, Rocourt, Borgworm, Hermalle-sous-Argenteau en Heusy zijn operaties en consultaties uitgesteld. Ook de Citadel van Luik is getroffen. Ongeveer 500 vakbondsmilitanten blokkeren dan weer de toegang tot het bedrijventerrein van Eupen, zo deelden de vakbonden mee. Vooralsnog verloopt de actiedag er zonder incidenten. Ook voor de gebouwen van enkele distributiecentra zijn stakingsposten opgericht. Vanuit de stelplaatsen van TEC Luik-Verviers zijn bovendien geen bussen uitgereden, ook niet van private bedrijven. Vanuit het station Luik-Guillemins vertrekt eveneens geen enkele trein. In het centrum van Luik, net als in Jemeppe-sur-Sambre en in Gembloux, staan sinds 7 uur maandagochtend stakingsposten, zo deelde permanent secretaris Stéphanie Bertrand van de socialistische vakbond mee. Die posten "blokkeren nooit volledig de toegang tot de scholen". Het werkwillige personeel dat de leerlingen opvangt, kunnen net zoals de leerlingen de scholen in. (Belga/NS)