De jongerenwerkloosheid (-25 jaar) tekende met minus 21,4 procent tot 26.137 de grootste daling op. Wie naar de duur van de werkloosheid kijkt, ziet dat de daling het grootst was bij de groep die één tot twee jaar zonder werk zit (-21,8 procent), gevolgd door de werkloosheid van minder dan een jaar (-21,1 procent).

De langdurige werkloosheid neemt aanzienlijk minder af (-2,4 procent). De werkzoekendengraad kwam uit op 5,8 procent, tegenover 6,9 procent in januari 2021. Het getal geeft de verhouding weer van het aantal werkzoekenden zonder werk in Vlaanderen ten opzichte van de Vlaamse beroepsbevolking.

In vergelijking met eind december is er wel een lichte stijging met ongeveer 4.000 werkzoekenden zonder werk.

Binnen de groep van werkzoekenden zonder werk was 75 procent in bemiddeling bij VDAB, terwijl 13 procent bezig was met een opleiding of voortraject. De overige 12 procent van de werkzoekenden was niet inzetbaar op lange termijn en had nood aan specifieke dienstverlening.

'Het aantal werkzoekenden op jaarbasis blijft maand na maand dalen. Dat is positief en wijst erop dat er goed bemiddeld wordt en meer werkzoekenden een job vinden', reageert Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V). "Maar er staan nog heel wat vacatures open, werkgevers en bedrijven schreeuwen om extra krachten. Met VDAB en partners zetten we extra in op de intensieve begeleiding van onder andere langdurig werkzoekenden om de arbeidsmarktkrapte een halt toe te roepen." Ook opleidingen en bijscholingen zijn in dit opzicht belangrijk.

De jongerenwerkloosheid (-25 jaar) tekende met minus 21,4 procent tot 26.137 de grootste daling op. Wie naar de duur van de werkloosheid kijkt, ziet dat de daling het grootst was bij de groep die één tot twee jaar zonder werk zit (-21,8 procent), gevolgd door de werkloosheid van minder dan een jaar (-21,1 procent). De langdurige werkloosheid neemt aanzienlijk minder af (-2,4 procent). De werkzoekendengraad kwam uit op 5,8 procent, tegenover 6,9 procent in januari 2021. Het getal geeft de verhouding weer van het aantal werkzoekenden zonder werk in Vlaanderen ten opzichte van de Vlaamse beroepsbevolking. In vergelijking met eind december is er wel een lichte stijging met ongeveer 4.000 werkzoekenden zonder werk. Binnen de groep van werkzoekenden zonder werk was 75 procent in bemiddeling bij VDAB, terwijl 13 procent bezig was met een opleiding of voortraject. De overige 12 procent van de werkzoekenden was niet inzetbaar op lange termijn en had nood aan specifieke dienstverlening. 'Het aantal werkzoekenden op jaarbasis blijft maand na maand dalen. Dat is positief en wijst erop dat er goed bemiddeld wordt en meer werkzoekenden een job vinden', reageert Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V). "Maar er staan nog heel wat vacatures open, werkgevers en bedrijven schreeuwen om extra krachten. Met VDAB en partners zetten we extra in op de intensieve begeleiding van onder andere langdurig werkzoekenden om de arbeidsmarktkrapte een halt toe te roepen." Ook opleidingen en bijscholingen zijn in dit opzicht belangrijk.