Vooral het aantal vacatures voor studentenjobs en tijdelijke jobs ligt hoger, meldt de VDAB vrijdag.

Het aantal vacatures tijdens de laatste twaalf maanden bedraagt 251.883. Dat is 6,6 procent minder dan in de vergelijkbare periode november 2011 - oktober 2012. Die terugval is echter al enkele maanden minder groot. In september waren er op jaarbasis 7,5 procent minder vacatures, in augustus zelfs -10 procent.

Volgens de VDAB is de vacaturemarkt langzamerhand uit het dal aan het klimmen. Ook over een periode van twaalf maanden beschouwd, blijkt dat de vraag naar jobstudenten de sterkhouder is.

In vergelijking met oktober vorig jaar is de vraag naar jobstudenten toegenomen met 37,2 procent. Voorts is er een toename met 17,8 procent van vacatures voor middengeschoolden. Voor hooggeschoolden waren er vorige maand 4,1 procent minder vacatures.

Eerder deze week kwam de VDAB met minder hoopvolle cijfers. Uit een rapport over de werkloosheid blijkt namelijk dat Vlaanderen eind oktober 229.127 niet-werkende werkzoekenden telde. Dat zijn er 18.621 of 8,8% meer dan vorig jaar. Daarbij werd een forse toename van werkloze hooggeschoolden (+15,9%) genoteerd. (Belga/BO)

Vooral het aantal vacatures voor studentenjobs en tijdelijke jobs ligt hoger, meldt de VDAB vrijdag. Het aantal vacatures tijdens de laatste twaalf maanden bedraagt 251.883. Dat is 6,6 procent minder dan in de vergelijkbare periode november 2011 - oktober 2012. Die terugval is echter al enkele maanden minder groot. In september waren er op jaarbasis 7,5 procent minder vacatures, in augustus zelfs -10 procent. Volgens de VDAB is de vacaturemarkt langzamerhand uit het dal aan het klimmen. Ook over een periode van twaalf maanden beschouwd, blijkt dat de vraag naar jobstudenten de sterkhouder is. In vergelijking met oktober vorig jaar is de vraag naar jobstudenten toegenomen met 37,2 procent. Voorts is er een toename met 17,8 procent van vacatures voor middengeschoolden. Voor hooggeschoolden waren er vorige maand 4,1 procent minder vacatures.Eerder deze week kwam de VDAB met minder hoopvolle cijfers. Uit een rapport over de werkloosheid blijkt namelijk dat Vlaanderen eind oktober 229.127 niet-werkende werkzoekenden telde. Dat zijn er 18.621 of 8,8% meer dan vorig jaar. Daarbij werd een forse toename van werkloze hooggeschoolden (+15,9%) genoteerd. (Belga/BO)