Woensdag luidde de staalnijverheid al de noodklok: de bevoorrading wordt gehinderd en de opslagplaatsen voor afgewerkte producten raken overvol, aldus het Staalindustrie Verbond (GSV).

'Inkomensverlies collega-werknemers'

Het VBO bevestigt dat vooral vanuit de staal- en chemiesector klachten komen. "Hun logistieke keten - met vaak just-in-time bevoorradingen via het spoor - is onderbroken, zonder dat ze de kans kregen om voorzorgsmaatregelen te nemen. Grondstoffen en afgewerkte producten geraken ook niet meer bij de klant via het spoor, wat logistieke kopzorgen veroorzaakt".

Pieter Timmermans, gedelegeerd bestuurder van het VBO: "Voortdurende stakingen bij het spoor brengen niet alleen het imago van het land in gevaar, maar het zorgt ook mogelijks voor extra tijdelijke werkloosheid en dus inkomensverlies bij collega-werknemers in de private sector. Onbezonnen stakingsdrang zorgt er dan ook voor dat men in eigen voet schiet. In het volgende beheerscontract kan men bijgevolg niet meer heen om een gegarandeerde dienstverlening". (Belga/NS)

Woensdag luidde de staalnijverheid al de noodklok: de bevoorrading wordt gehinderd en de opslagplaatsen voor afgewerkte producten raken overvol, aldus het Staalindustrie Verbond (GSV). Het VBO bevestigt dat vooral vanuit de staal- en chemiesector klachten komen. "Hun logistieke keten - met vaak just-in-time bevoorradingen via het spoor - is onderbroken, zonder dat ze de kans kregen om voorzorgsmaatregelen te nemen. Grondstoffen en afgewerkte producten geraken ook niet meer bij de klant via het spoor, wat logistieke kopzorgen veroorzaakt". Pieter Timmermans, gedelegeerd bestuurder van het VBO: "Voortdurende stakingen bij het spoor brengen niet alleen het imago van het land in gevaar, maar het zorgt ook mogelijks voor extra tijdelijke werkloosheid en dus inkomensverlies bij collega-werknemers in de private sector. Onbezonnen stakingsdrang zorgt er dan ook voor dat men in eigen voet schiet. In het volgende beheerscontract kan men bijgevolg niet meer heen om een gegarandeerde dienstverlening". (Belga/NS)