Optima Bank werd op 15 juni failliet verklaard door de Gentse rechtbank van koophandel, maar het vastgoedbedrijf Optima Global Estate probeert een doorstart te maken. Jeroen Piqueur en zijn zoon Ruben willen onder de naam de naam Your Estate Solution de verkoop van vastgoed voortzetten, maar moeten de schuldeisers daarvan overtuigen. De belangrijkste schuldeisers zijn de curatoren van Optima Bank, KBC Bank, Belfius en de investeringsgroep Saffelberg van ondernemer Jos Sluys.

Bescherming tegen schuldeisers

De schuldeisers eisten een leefbaar businessplan en de curatoren wilden een minnelijk akkoord met de toepassing van de WCO-wet (Wet betreffende de Continuïteit van ondernemingen). Optima Global Estate vroeg bescherming tegen zijn schuldeisers en de rechtbank van koophandel kende dat begin oktober toe tot 15 november. De rechtbank van koophandel verlengde de bescherming al eenmaal tot 21 december en deed dat woensdag opnieuw tot 21 februari.

Op een vergadering van schuldeisers op 10 februari wordt een stemming gehouden over het reorganisatieplan van de vastgoedpoot. Dan zal duidelijk worden of er een definitieve doorstart komt.

Optima Bank werd op 15 juni failliet verklaard door de Gentse rechtbank van koophandel, maar het vastgoedbedrijf Optima Global Estate probeert een doorstart te maken. Jeroen Piqueur en zijn zoon Ruben willen onder de naam de naam Your Estate Solution de verkoop van vastgoed voortzetten, maar moeten de schuldeisers daarvan overtuigen. De belangrijkste schuldeisers zijn de curatoren van Optima Bank, KBC Bank, Belfius en de investeringsgroep Saffelberg van ondernemer Jos Sluys. De schuldeisers eisten een leefbaar businessplan en de curatoren wilden een minnelijk akkoord met de toepassing van de WCO-wet (Wet betreffende de Continuïteit van ondernemingen). Optima Global Estate vroeg bescherming tegen zijn schuldeisers en de rechtbank van koophandel kende dat begin oktober toe tot 15 november. De rechtbank van koophandel verlengde de bescherming al eenmaal tot 21 december en deed dat woensdag opnieuw tot 21 februari. Op een vergadering van schuldeisers op 10 februari wordt een stemming gehouden over het reorganisatieplan van de vastgoedpoot. Dan zal duidelijk worden of er een definitieve doorstart komt.