"Met die symbolische actie willen we vragen aan Bemefa dat deze hun leden aansporen om de prijsverhoging ongedaan te maken en samen met de varkenshouders door de zure appel heen te bijten", luidt het in een mededeling van de varkenshouders.

De voederfirma's beslisten begin oktober een prijsverhoging van 10 tot 15 euro per ton door te voeren. Nochtans zijn de prijzen van de belangrijkste grondstoffen voor varkensvoer (tarwe, maïs en sojaschroot) volgens de VEVA met 4 tot 6,6 procent gedaald sinds eind september.

De varkenshouders benadrukken bovendien dat ze zelf geen inspraak hebben in de prijs die ze voor hun varkens ontvangen. Ze kunnen de meerkost van het voeder dus niet doorrekenen aan de klant.

"Met die symbolische actie willen we vragen aan Bemefa dat deze hun leden aansporen om de prijsverhoging ongedaan te maken en samen met de varkenshouders door de zure appel heen te bijten", luidt het in een mededeling van de varkenshouders. De voederfirma's beslisten begin oktober een prijsverhoging van 10 tot 15 euro per ton door te voeren. Nochtans zijn de prijzen van de belangrijkste grondstoffen voor varkensvoer (tarwe, maïs en sojaschroot) volgens de VEVA met 4 tot 6,6 procent gedaald sinds eind september. De varkenshouders benadrukken bovendien dat ze zelf geen inspraak hebben in de prijs die ze voor hun varkens ontvangen. Ze kunnen de meerkost van het voeder dus niet doorrekenen aan de klant.