Het badkamer- en keukenbedrijf uit Kortrijk Van Marcke stopt met de verkoop van keukens. Daardoor gaan ongeveer 25 functies binnen het bedrijf verloren. Al vielen er voorlopig nog geen ontslagen.

'Op vandaag heeft niemand ontslag gekregen want Van Marcke heeft de ambitie om zo veel mogelijk medewerkers intern te laten heroriënteren. Enkel als er geen 'match' is, zal gedacht worden aan ontslag', luidt het in het persbericht. Werknemers van wie de functie verdwijnt, krijgen bijgevolg de kans om binnen het bedrijf te solliciteren.

Volgens het bedrijf zelf is het aantal betrokken medewerkers kleiner dan het aantal openstaande vacatures.

In de toekomst wil Van Marcke zich focussen op sanitair en verwarming. Voorts spitst het bedrijf zich voortaan toe op professionele klanten. De verkoop zal in de toekomst voornamelijk online gebeuren.

Het bedrijf gaat bovendien enkele afdelingen samenvoegen. Zo worden de verkoop- en aankoopafdeling samengevoegd tot één grote afdeling die wereldwijd de aankoop en verkoop verzorgt.

Het badkamer- en keukenbedrijf uit Kortrijk Van Marcke stopt met de verkoop van keukens. Daardoor gaan ongeveer 25 functies binnen het bedrijf verloren. Al vielen er voorlopig nog geen ontslagen. 'Op vandaag heeft niemand ontslag gekregen want Van Marcke heeft de ambitie om zo veel mogelijk medewerkers intern te laten heroriënteren. Enkel als er geen 'match' is, zal gedacht worden aan ontslag', luidt het in het persbericht. Werknemers van wie de functie verdwijnt, krijgen bijgevolg de kans om binnen het bedrijf te solliciteren. Volgens het bedrijf zelf is het aantal betrokken medewerkers kleiner dan het aantal openstaande vacatures. In de toekomst wil Van Marcke zich focussen op sanitair en verwarming. Voorts spitst het bedrijf zich voortaan toe op professionele klanten. De verkoop zal in de toekomst voornamelijk online gebeuren. Het bedrijf gaat bovendien enkele afdelingen samenvoegen. Zo worden de verkoop- en aankoopafdeling samengevoegd tot één grote afdeling die wereldwijd de aankoop en verkoop verzorgt.