De bussen die Van Hool mag leveren, zijn van het type Exqui.City. Dat is een hybride bus van 18 of 24 meter lang. Er rijden er al in onder meer het Franse Metz en het Spaanse Barcelona. Het gaat om een alternatief voor de tram, met futuristisch design en lage instap.

"Sinds het begin van de financieel-economische crisis in 2008 gaan er minder middelen naar openbaar vervoer", zegt woordvoerder Dirk Snauwaert van Van Hool. "Velen willen een tram, maar hebben er de middelen niet voor. Dan is onze trambus een alternatief, want de kosten zijn lager."

De (tram) bussen worden gemaakt in de vestiging in Koningshooikt, deelgemeente van Lier, waar ongeveer 4.000 mensen werken. De veertien hybride (diesel-elektrisch) voertuigen voor Martinique zullen in de tweede helft van volgend jaar verscheept worden. Ze zullen er op een traject van 12,8 kilometer op een eigen bedding rijden.

In het Noorse Bergen zullen in de tweede helft van dit jaar al twee exemplaren van de Exqui.City in gebruik genomen worden. Daarbij gaat het om een hybride versie van 24 meter lang op biogas en elektrisch aangedreven. Van Hool geeft geen financiële details vrij.

De bussen die Van Hool mag leveren, zijn van het type Exqui.City. Dat is een hybride bus van 18 of 24 meter lang. Er rijden er al in onder meer het Franse Metz en het Spaanse Barcelona. Het gaat om een alternatief voor de tram, met futuristisch design en lage instap. "Sinds het begin van de financieel-economische crisis in 2008 gaan er minder middelen naar openbaar vervoer", zegt woordvoerder Dirk Snauwaert van Van Hool. "Velen willen een tram, maar hebben er de middelen niet voor. Dan is onze trambus een alternatief, want de kosten zijn lager." De (tram) bussen worden gemaakt in de vestiging in Koningshooikt, deelgemeente van Lier, waar ongeveer 4.000 mensen werken. De veertien hybride (diesel-elektrisch) voertuigen voor Martinique zullen in de tweede helft van volgend jaar verscheept worden. Ze zullen er op een traject van 12,8 kilometer op een eigen bedding rijden. In het Noorse Bergen zullen in de tweede helft van dit jaar al twee exemplaren van de Exqui.City in gebruik genomen worden. Daarbij gaat het om een hybride versie van 24 meter lang op biogas en elektrisch aangedreven. Van Hool geeft geen financiële details vrij.