Van Hool kondigt vandaag de levering van 68 bussen aan de onderneming Polski Bus aan, op Bus World, het tweejaarlijkse Europese Mekka voor bus- en touringcarvervoer in Kortrijk. Polski Bus is een privé initiatief van Brian Souter.

De zakenman is een gekende klant van de wagenproducenten uit Koningshooikt, maar dan in de Verenigde Staten. Daar kreeg Van Hool een order van 140 dubbeldekkers bij Coach USA, de Amerikaanse onderneming van Brian Souter.

Polski Bus is een nieuw initiatief, en haalt de mosterd deels bij Coach USA. Ook bij Polski Bus gaat het om busvervoer tussen grote steden in bussen met luxe lederen zetels, WIFI verbinding, stopcontacten voor GSM en laptop. De ticketverkoop gaat eveneens volledig via het internet. Het stedenvervoer is een alternatief voor vliegverkeer. Polski Bus rijdt niet enkel tussen steden in Polen. Er zijn ook verbindingen tussen Warschau en Berlijn, Bratislava, en Wenen.

Van Hool leverde sinds juni al 18 bussen. Nu volgt een contract voor 50 nieuwe exemplaren. Volgen later nog andere landen? De samenwerking met Brian Souter is een voorbeeld van een lange termijnrelatie. Vijf jaar geleden staken beide partijen de hoofden bij elkaar voor de uitwerking van het concept rond vervoer tussen steden in de Verenigde Staten. Polen is een interessante markt, door het slechte spoorverkeer. Het interieur van de bussen verwijst bovendien naar nationalistische ingrediënten bij de Polen.

Van Hool heeft nog meer goed nieuws. Het nieuwe voorgestelde touringcarmodel "TX" sleepte de "Grote Prijs van het Salon" in de wacht. Criteria zijn onder meer milieuvriendelijkheid, en motorstilte. (WR)

Van Hool kondigt vandaag de levering van 68 bussen aan de onderneming Polski Bus aan, op Bus World, het tweejaarlijkse Europese Mekka voor bus- en touringcarvervoer in Kortrijk. Polski Bus is een privé initiatief van Brian Souter.De zakenman is een gekende klant van de wagenproducenten uit Koningshooikt, maar dan in de Verenigde Staten. Daar kreeg Van Hool een order van 140 dubbeldekkers bij Coach USA, de Amerikaanse onderneming van Brian Souter.Polski Bus is een nieuw initiatief, en haalt de mosterd deels bij Coach USA. Ook bij Polski Bus gaat het om busvervoer tussen grote steden in bussen met luxe lederen zetels, WIFI verbinding, stopcontacten voor GSM en laptop. De ticketverkoop gaat eveneens volledig via het internet. Het stedenvervoer is een alternatief voor vliegverkeer. Polski Bus rijdt niet enkel tussen steden in Polen. Er zijn ook verbindingen tussen Warschau en Berlijn, Bratislava, en Wenen.Van Hool leverde sinds juni al 18 bussen. Nu volgt een contract voor 50 nieuwe exemplaren. Volgen later nog andere landen? De samenwerking met Brian Souter is een voorbeeld van een lange termijnrelatie. Vijf jaar geleden staken beide partijen de hoofden bij elkaar voor de uitwerking van het concept rond vervoer tussen steden in de Verenigde Staten. Polen is een interessante markt, door het slechte spoorverkeer. Het interieur van de bussen verwijst bovendien naar nationalistische ingrediënten bij de Polen.Van Hool heeft nog meer goed nieuws. Het nieuwe voorgestelde touringcarmodel "TX" sleepte de "Grote Prijs van het Salon" in de wacht. Criteria zijn onder meer milieuvriendelijkheid, en motorstilte. (WR)