In de uitvaartbus kunnen familieleden samen met de kist van de overledene naar de laatste rustplaats rijden, meldt de VRT woensdag.

De uitvaartbus is ingericht voor een kist en 26 familieleden. Geblindeerde ramen waarborgen de privacy van de passagiers. Het voertuig is uitgerust met een verlengde en verzwaarde lift en een bredere middendeur. Er zijn ook beeldschermen waarop foto's en filmpjes kunnen getoond worden en muziek kan afgespeeld worden.

'Natuurlijk kan er een gewenste route langs de favoriete vaarwel-locaties gereden worden', staat te lezen op de website van touringoperator Koninklijke Beuk. Het bedrijf zegt ook zijn chauffeurs te hebben opgeleid om met de uitvaartbus te kunnen rijden, omdat de speciaal ontwikkelde techniek aan boord specifieke kennis vereist. Het bedrijf meldt overigens dat het al touringcars heeft ingezet bij uitvaartplechtigheden. 'Vanuit de opkomende vraag of de overledene ook aan boord mocht, hebben wij het initiatief genomen om samen met Van Hool een uitvaarttouringcar te ontwikkelen', zegt directeur Monique Beuk.

Bij Van Hool geloven ze alvast sterk in de uitbouw van het concept. 'We zijn ervan overtuigd dat ook de Belgische uitvaartsector interesse zal hebben', zegt het bedrijf aan de VRT.

In de uitvaartbus kunnen familieleden samen met de kist van de overledene naar de laatste rustplaats rijden, meldt de VRT woensdag.De uitvaartbus is ingericht voor een kist en 26 familieleden. Geblindeerde ramen waarborgen de privacy van de passagiers. Het voertuig is uitgerust met een verlengde en verzwaarde lift en een bredere middendeur. Er zijn ook beeldschermen waarop foto's en filmpjes kunnen getoond worden en muziek kan afgespeeld worden. 'Natuurlijk kan er een gewenste route langs de favoriete vaarwel-locaties gereden worden', staat te lezen op de website van touringoperator Koninklijke Beuk. Het bedrijf zegt ook zijn chauffeurs te hebben opgeleid om met de uitvaartbus te kunnen rijden, omdat de speciaal ontwikkelde techniek aan boord specifieke kennis vereist. Het bedrijf meldt overigens dat het al touringcars heeft ingezet bij uitvaartplechtigheden. 'Vanuit de opkomende vraag of de overledene ook aan boord mocht, hebben wij het initiatief genomen om samen met Van Hool een uitvaarttouringcar te ontwikkelen', zegt directeur Monique Beuk.Bij Van Hool geloven ze alvast sterk in de uitbouw van het concept. 'We zijn ervan overtuigd dat ook de Belgische uitvaartsector interesse zal hebben', zegt het bedrijf aan de VRT.