De producent van onder meer Kasteelbier (ruim de helft van het volume) en Brigand zit gekneld in het centrum van de West-Vlaamse gemeente. De nieuwe brouwerij komt wellicht op het terrein van meubelfabriek Lefevere, op de grens van Ingelmunster en Izegem, dat 8 hectare is.

Van Honsebrouck produceert 95.000 hectoliter bier per jaar, maar wil in de nieuwe brouwerij naar een productie van 150.000 hectoliter.

De export is de jongste jaren fel gestegen, vooral naar Frankrijk, Nederland, en de Verenigde Staten. De export maakte 46 procent van het volume in het eerste kwartaal van 2012. (WR)

De producent van onder meer Kasteelbier (ruim de helft van het volume) en Brigand zit gekneld in het centrum van de West-Vlaamse gemeente. De nieuwe brouwerij komt wellicht op het terrein van meubelfabriek Lefevere, op de grens van Ingelmunster en Izegem, dat 8 hectare is. Van Honsebrouck produceert 95.000 hectoliter bier per jaar, maar wil in de nieuwe brouwerij naar een productie van 150.000 hectoliter. De export is de jongste jaren fel gestegen, vooral naar Frankrijk, Nederland, en de Verenigde Staten. De export maakte 46 procent van het volume in het eerste kwartaal van 2012. (WR)