"Humo mist zijn afspraak met de 21ste eeuw, terwijl we ondertussen al 2012 zijn", zei CEO Van Hecke tijdens een toelichting bij de jaarresultaten van de mediagroep. Sanoma heeft via de holding De Vijver Media een belang van 33,3 procent in Humo, hoewel het er operationeel vlak niet meer bij betrokken is. In de twee jaar dat het weekblad bij De Vijver werd ondergebracht, heeft het volgens Van Hecke "voorlopig niet gebracht wat de verschillende partners verwacht hadden".

Van Hecke vindt dat de Humo-redactie nog te veel vasthoudt aan de "oude" Humo, die in de vorige eeuw een succesblad was. De verkoop van Humo daalde in 2011 met 8,5 procent, van 216.044 naar 197.692 verkochte exemplaren per week, blijkt uit cijfers van het Centrum voor Informatie over de Media (CIM).

Sanoma Media België realiseerde vorig jaar een omzet van 209 miljoen euro, even veel als in 2010. Ook de winstgevendheid - precieze winstcijfers worden traditioneel niet bekendgemaakt - bleef op peil.

Voor het lopende boekjaar verwacht het mediabedrijf een omzet van ongeveer 240 miljoen euro. Sanoma houdt er rekening mee dat de toename met 15 procent in de eerste plaats te danken zal zijn aan de overname van de SBS-televisiezenders (VT4 en VIJFtv), want de moeilijke omstandigheden op de magazinemarkt houden aan, luidt het. (Belga/BO)

"Humo mist zijn afspraak met de 21ste eeuw, terwijl we ondertussen al 2012 zijn", zei CEO Van Hecke tijdens een toelichting bij de jaarresultaten van de mediagroep. Sanoma heeft via de holding De Vijver Media een belang van 33,3 procent in Humo, hoewel het er operationeel vlak niet meer bij betrokken is. In de twee jaar dat het weekblad bij De Vijver werd ondergebracht, heeft het volgens Van Hecke "voorlopig niet gebracht wat de verschillende partners verwacht hadden".Van Hecke vindt dat de Humo-redactie nog te veel vasthoudt aan de "oude" Humo, die in de vorige eeuw een succesblad was. De verkoop van Humo daalde in 2011 met 8,5 procent, van 216.044 naar 197.692 verkochte exemplaren per week, blijkt uit cijfers van het Centrum voor Informatie over de Media (CIM). Sanoma Media België realiseerde vorig jaar een omzet van 209 miljoen euro, even veel als in 2010. Ook de winstgevendheid - precieze winstcijfers worden traditioneel niet bekendgemaakt - bleef op peil. Voor het lopende boekjaar verwacht het mediabedrijf een omzet van ongeveer 240 miljoen euro. Sanoma houdt er rekening mee dat de toename met 15 procent in de eerste plaats te danken zal zijn aan de overname van de SBS-televisiezenders (VT4 en VIJFtv), want de moeilijke omstandigheden op de magazinemarkt houden aan, luidt het. (Belga/BO)