Samen zijn bpost en PostNL beter gewapend tegen de dalende volumes in de brievenmarkt. Dat heeft Koen Van Gerven, CEO van bpost, maandag verklaard in een toelichting op het verbeterde overnamevoorstel van bpost op de Nederlandse sectorgenoot.

Een combinatie zal geen gedwongen ontslagen tot gevolg hebben, verzekerde Van Gerven nog.

Bpost heeft 2,5 miljard euro veil voor PostNL. Concreet wil bpost 5,65 euro (in cash en aandelen) op tafel leggen per aandeel PostNL.

Van Gerven wees op de krachtige "industriële en strategische" logica van een combinatie tussen beide bedrijven. Bpost en PostNL zouden samen een toonaangevende speler worden op de post-, pakket- en e-commercemarkt in Europa, en samen goed zijn voor meer dan 6 miljard euro omzet en 1 miljard euro (ebitda)winst.

België en Nederland hebben de mogelijkheid om een bepalende rol te spelen in een consoliderende markt. We willen die opportuniteit niet missen, aldus Van Gerven. (Belga/BO)

Samen zijn bpost en PostNL beter gewapend tegen de dalende volumes in de brievenmarkt. Dat heeft Koen Van Gerven, CEO van bpost, maandag verklaard in een toelichting op het verbeterde overnamevoorstel van bpost op de Nederlandse sectorgenoot. Een combinatie zal geen gedwongen ontslagen tot gevolg hebben, verzekerde Van Gerven nog.Bpost heeft 2,5 miljard euro veil voor PostNL. Concreet wil bpost 5,65 euro (in cash en aandelen) op tafel leggen per aandeel PostNL. Van Gerven wees op de krachtige "industriële en strategische" logica van een combinatie tussen beide bedrijven. Bpost en PostNL zouden samen een toonaangevende speler worden op de post-, pakket- en e-commercemarkt in Europa, en samen goed zijn voor meer dan 6 miljard euro omzet en 1 miljard euro (ebitda)winst. België en Nederland hebben de mogelijkheid om een bepalende rol te spelen in een consoliderende markt. We willen die opportuniteit niet missen, aldus Van Gerven. (Belga/BO)