Bij Value Enhancement Partners zelf wil Bob de Lange, die het dossier beheert, geen commentaar kwijt. "Onze politiek is om geen mededelingen te doen als we in processen (investeringstrajecten, nvdr) zijn", zegt hij.

Hoe de interesse van Value Enhancement Partners zich zal vertalen is nog onduidelijk. De speculatie gaat in de richting van een overname, met nog een participatie voor chief executive officer Levi Dewaegenaere zelf.

Ook Wout van Loon, de (in elk geval tot voor kort) voormalige chief operating officer van Waegener, stopt naar eigen zeggen opnieuw geld in Waegener. Op onze vraag of hij weer in Waegener investeert, antwoordde hij met een ferm "Natuurlijk". Hij belooft meer uitleg in een persmededeling dinsdagnamiddag laat.

Levi Dewaegenaere konden we niet bereiken. Maandagavond liet Dewaegenaere aan de christelijke vakbond weten dat de achterstallige lonen voor oktober en november waren gestort. We hebben nog geen bevestiging of dat daadwerkelijk is gebeurd.

WCO verlengd, gerechtsmandatarissen blijven

Dinsdagochtend moest de rechtbank van Turnhout de stand van zaken bij Waegener bekijken. Daar is beloofd dat ook de lonen voor december zouden worden gestort. Het bedrijf werkt onder gerechtelijke bescherming tegen zijn schuldeisers. Die beschermingsperiode liep op 25 december 2010 af, maar is dinsdag verlengd tot 8 maart 2011.

Ook het mandaat van de gerechtsmandatarissen Noel Devos en Geert Naulaerts van het kantoor Devos & Van den Eynde Advocatenassociatie is tot die tijd verlengd. Zij waren op verzoek van het ACV-LBC en enkele aandeelhouders en schuldeisers aangesteld om de rekeningen van Waegener R&D na te zien en de betalingen goed te keuren.

Waegener R&D moet op 25 januari 2011 aan de rechtbank een reorganisatieplan voorleggen. De dagvaarding in faillissement door de christelijke vakbond is niet ingetrokken, maar verdaagd tot 8 februari. Op die manier houden de werknemers een stok achter de deur voor de betaling van de lonen.

Value Enhancement Partners
In het verleden deed Value Enhancement Partners investeringen in meer dan twintig zeer uiteenlopende middelgrote industriële bedrijven, van een toeleverancier aan de automobielindustrie in Frankrijk over filmdistributeur AFilm tot een Nederlandse luxejachtenbouwer. Aangezien het altijd om engagementen in noodlijdende bedrijven gaat, waren niet alle ingrepen even succesvol.

Value Enhancement Partners uit Amsterdam is in 1999 opgericht en werkt met kapitaal van zijn managementpartners en van institutionele beleggers.

Waegener Research & Development ontwikkelt toestellen voor een snellere behandeling van vooral orthopedische trauma's. Bekende investeerders in de holding boven Waegener R&D zijn onder meer voetbalmakelaar Louis De Vries, kinesist Pat Viroux en muzikant-tv-maker Jan Leyers.

B.L.

Bij Value Enhancement Partners zelf wil Bob de Lange, die het dossier beheert, geen commentaar kwijt. "Onze politiek is om geen mededelingen te doen als we in processen (investeringstrajecten, nvdr) zijn", zegt hij. Hoe de interesse van Value Enhancement Partners zich zal vertalen is nog onduidelijk. De speculatie gaat in de richting van een overname, met nog een participatie voor chief executive officer Levi Dewaegenaere zelf. Ook Wout van Loon, de (in elk geval tot voor kort) voormalige chief operating officer van Waegener, stopt naar eigen zeggen opnieuw geld in Waegener. Op onze vraag of hij weer in Waegener investeert, antwoordde hij met een ferm "Natuurlijk". Hij belooft meer uitleg in een persmededeling dinsdagnamiddag laat. Levi Dewaegenaere konden we niet bereiken. Maandagavond liet Dewaegenaere aan de christelijke vakbond weten dat de achterstallige lonen voor oktober en november waren gestort. We hebben nog geen bevestiging of dat daadwerkelijk is gebeurd. WCO verlengd, gerechtsmandatarissen blijven Dinsdagochtend moest de rechtbank van Turnhout de stand van zaken bij Waegener bekijken. Daar is beloofd dat ook de lonen voor december zouden worden gestort. Het bedrijf werkt onder gerechtelijke bescherming tegen zijn schuldeisers. Die beschermingsperiode liep op 25 december 2010 af, maar is dinsdag verlengd tot 8 maart 2011. Ook het mandaat van de gerechtsmandatarissen Noel Devos en Geert Naulaerts van het kantoor Devos & Van den Eynde Advocatenassociatie is tot die tijd verlengd. Zij waren op verzoek van het ACV-LBC en enkele aandeelhouders en schuldeisers aangesteld om de rekeningen van Waegener R&D na te zien en de betalingen goed te keuren. Waegener R&D moet op 25 januari 2011 aan de rechtbank een reorganisatieplan voorleggen. De dagvaarding in faillissement door de christelijke vakbond is niet ingetrokken, maar verdaagd tot 8 februari. Op die manier houden de werknemers een stok achter de deur voor de betaling van de lonen. Value Enhancement Partners In het verleden deed Value Enhancement Partners investeringen in meer dan twintig zeer uiteenlopende middelgrote industriële bedrijven, van een toeleverancier aan de automobielindustrie in Frankrijk over filmdistributeur AFilm tot een Nederlandse luxejachtenbouwer. Aangezien het altijd om engagementen in noodlijdende bedrijven gaat, waren niet alle ingrepen even succesvol. Value Enhancement Partners uit Amsterdam is in 1999 opgericht en werkt met kapitaal van zijn managementpartners en van institutionele beleggers. Waegener Research & Development ontwikkelt toestellen voor een snellere behandeling van vooral orthopedische trauma's. Bekende investeerders in de holding boven Waegener R&D zijn onder meer voetbalmakelaar Louis De Vries, kinesist Pat Viroux en muzikant-tv-maker Jan Leyers. B.L.